”În 13-14 iunie vom avea Liga I repornită”. Confirmare de la ministrul Tineretului şi Sportului

”În 13-14 iunie vom avea Liga I repornită”. Confirmare de la ministrul Tineretului şi Sportului
Ministrul Tineretului și Sportului, Ionuţ Stroe
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Ministrul Tineretului și Sportului, Ionuț Stroe, a anunțat că, dacă nu apare o evoluţie negativă a situaţiei generate de epidemia de Covid-19, sezonul din Liga I va fi reluat din 13 iunie. Stroe a reconfirmat că primele meciuri se vor juca fără spectatori. Oficialul va reveni la începutul lunii iunie cu noi detalii despre regulile care vor trebui respectate.

După mai bine de două luni de suspendare, Liga I primește vești cu adevărat bune. Echipele au revenit deja la antrenamente, iar la mijlocul lunii iunie vor avea primele meciuri oficiale, după pauza impusă de pandemie. "Putem estima că, dacă evoluția va fi una pozitivă, în 13-14 iunie vom avea Liga I repornită. Pe 1-2 iunie vom organiza o conferință în care vom prezenta toate regulile pentru repornirea Ligii I de fotbal. Joi, la Institutul Naţional de Sănătate Publică, vom avea o discuție mult mai consistentă în legătură cu aceste scenarii, cu propunerile pe care LPF și FRF le-au avansat deja și vom avea în continuare discuții cu cei doi organizatori de competiții, astfel încât să le avansăm public", a spus Ionuț Stroe, la Digi 24.

Ministrul a vorbit despre o parte din regulile ce vor trebui respectate cu stricteţe. "Va fi un sistem foarte complex de reguli sportive și medicale pentru această competiție. Testarea pentru COVID se va face pentru echipe și pentru toți cei care participă cu 2-3 zile înainte de meci, la fel și pentru ceilalți oficiali, pentru arbitri, pentru delegați, observatori. Din păcate, în faza incipientă, competițiile în România vor fi fără public. Dacă lucrurile evoluează în sens pozitiv, probabil că vom ajunge și în acel moment", a spus Ionuț Stroe.

Echipele gălăţene, în aşteptare

Din sportul gălăţean, doar două formaţii vor reveni în competiţii, United în barajul pentru primul loc în Liga I de futsal, respectiv, formaţia feminină de handbal CSM Galaţi, care are de disputat turneul final al eşalonului secund, miza fiind promovarea, la o dată care încă nu a fost stabilită.

În aşteptarea permisiunii autorităţilor de reluare a activităţii în sală, United şi-a reluat antrenamentele în grupuri restrânse, pregătindu-se fizic la Stadionul "Dunărea".

Handbalistele se vor reuni pe 4 iunie, urmând să înceapă testele medicale şi pregătirea fizică.

Citit 1346 ori Ultima modificare Miercuri, 27 Mai 2020 23:03

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.