Fotbalist suspendat pentru dopaj

Fotbalist suspendat pentru dopaj
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Paul Pârvulescu (31 de ani), fundaș al echipei Academica Clinceni, a recunoscut că a făcut terapie cu injecții la una dintre echipele la care a jucat, iar Agenția Națională Anti-Doping (ANAD) l-a suspendat provizoriu.

Paul Pârvulescu a jucat pentru FCSB în perioada 2012-2015 și a cucerit trei titluri cu roș-albaștrii. Cu formația patronată de Gigi Becali a mai câștigat o Cupă a României, o Supercupă și o Cupă a Ligii.

“Au fost injecţii în venă, e dopaj, da”

„Eu la FCSB n-am făcut ozonoterapie. Am făcut în altă parte, dar nu la Steaua, am făcut la o altă echipă din ţară. Când făceam ozonoterapie, a doua zi mă simţeam rău. Apoi, în următoarea zi eram ok. Nu pot să spun unde am făcut, la ce echipă, pentru că aş pune doctorul de acolo într-o situaţie delicată. Eu n-am făcut insuflaţii rectale, ci injecţii în venă. Nu era ceva wow, iar din punctul de vedere al sănătăţii e OK. Dar e doping, da”, a spus Pârvulescu, pentru gsp.ro.

În afară de FCSB, fotbalistul în cauză a mai jucat în România la Gaz Metan Mediaş, FC Voluntari, FC Viitorul, ASA Târgu Mureş şi Politehnica Iaşi. ANAD s-au autosesozat și l-a suspendat provizoriu pe Paul Pârvulescu. Acesta nu mai are voie să participe la antrenamentele echipei de club până la o nouă decizie a Agenției.

"Zice că a glumit"

Ilie Poenaru, antrenorul lui Paul Pîrvulescu la Academica Clinceni, spune că fotbalistul i-a transmis că a glumit acordând acea declarație incriminatorie. Antrenorul l-a „certat” pe jucătorul său și i-a spus că trebuie să își asume ceea ce a declarat. Totodată, Ilie Poenaru este revoltat că jucătorul nu mai are voie să se antreneze, deşi nu este vorba de o senţinţă finală în acest caz din partea ANAD.

„El mi-a zis că a făcut acea declarație în glumă și că va demonstra la Comisie. Mi-a zis că e mai mult un dopaj cu vitamine. El trebuie să își asume ce a declarat. Dar problema e alta. De ce nu îl lași să se antreneze? El nu are voie să se antreneze acum. Până îl judeci, lasă-l să se pregătească! Practic, îi iei dreptul la muncă. El pierde pregătirea, iar dacă va fi declarat nevinovat, după ce va fi audiat, va trebui să o ia de la capăt cu pregătirea. Vor fi 3-4 etape în care eu nu-l am la dispoziție. Eu nu am un lot mare și orice jucător e foarte important. Mi-am făcut planul să am doi jucători pe post, iar acum sunt descoperit. Trebuie să improvizez. Noi nu suntem în play-off ca să zicem că putem s-o lăsăm mai moale. Suntem la retrogradare și avem meciuri importante. Restul e problema lui. A fost declarația lui și trebuie să își asume. I-am spus că nici în glumă nu poate face asemenea declarații. A primit deja mustrări din partea mea. Dacă a greșit, trebuie să își asume. Dar nu i se poate interzice să se antreneze. Eu nu mă pot baza pe el dacă va fi declarat nevinovat. Iar clubul îi plătește salariul și el nu se antrenează. Ce, e în concediu de odihnă? E în concediu medical? Lasă-l să se antreneze, că nu e ca și cum a omorât pe cineva și dacă vine la antrenament există riscul să mai omoare pe cineva. E vorba de o treabă care s-a întâmplat cu foarte mulți ani în urmă”, a declarat Ilie Poenaru, potrivit GSP.

„Comisia de Audiere a Agenției se ocupă de acest caz. Va trebui să vină să spună tot ce știe! Nu este corect că unul care face totul perfect să fie dezavantajat în detrimentul altuia care păcălește și care-l ajută să performeze în meci”, a precizat Cristian Balaj, președintele ANAD.

38 de persoane sunt suspendate în prezent din activitatea sportivă, în România, pentru încălcarea reglementărilor anti-doping.

Citit 1041 ori Ultima modificare Marți, 09 Iunie 2020 19:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.