HANDBAL. S-a stabilit cum se joacă pentru promovare

HANDBAL. S-a stabilit cum se joacă pentru promovare
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

După aproape opt ore de dezbateri, Consiliul de Administraţie al Federaţiei Române de Handbal (FRH) a luat câteva hotărâri importante referitoare la regulamente şi sisteme competiţionale. Pentru turneul de promovare în primă ligă feminină, unde CSM Galaţi este mare favorită, s-a mers până la urmă pe varianta de a nu se mai modifica regulamentul, cum se dorise iniţial.

S-a votat ca la turneul final al Diviziei A să se meargă pe sistemul competiţional ştiut de la începutul sezonului, cu două grupe urmate de semifinala şi finale. Au drept de participare opt echipe, primele două clasate din fiecare serie.

Astfel, CSM Galaţi va fi în Grupa I, alături de Dacia Mioveni, Știința București şi CSM Tg. Mureș. Primele două clasate vor juca apoi semifinalele cu fruntaşele din cealaltă grupă şi apoi finalele, pentru cele trei locuri de promovare. Din această grupă, de altfel pentru tot turneul de promovare, CSM Galaţi şi Dacia Mioveni sunt mari favorite.

Încă nu s-a eliminat marea necunoscută a ecuaţiei promovării, data disputării turneului nefiind stabilită. Surprinzător, în condiţiile în care s-a hotărăt la insistenţele a şase din cele opt cluburi disputarea acestui turneu în detrimentul promovării după clasamentul existent, FRH le-a acordat opţiunea neprezentării: termen 15 iulie pentru înscrierea la acest turneu! În consecinţă, nu se va juca mai devreme de această data. În schimb, s-a anunţat când va începe ediţia următoare a Ligii Naţionale feminine: 27 august.

Dezavantajate în pregătire

Disputarea foarte târziu a acestui turneu, cel mai devreme cu o lună înaintea startul în sezonul următor, creează mari probleme în alcătuirea planului de pregătire pentru Alexandrina Soare, antrenoarea echipei gălăţene. Ar fi nevoie înaintea turneului de meciuri amicale pentru regăsirea ritmului de joc după o pauză atât de lungă, însă nu sunt adversare, formaţiile din Liga Naţională fiind în vacanţă. Pentru că nu se ştie când va fi turneul, în perspectiva obţinerii promovării şi a pregătirii pentru prima ligă nu s-au putut accepta invitaţiile unor echipe din primul eşalon pentru meciuri de verificare la începutul lunii august. De asemenea, nici doritul cantonament de pregătire pentru următorul sezon nu poate fi efectuat.

Foarte important, s-a aprobat folosirea la turneul de promovare a jucătoarelor transferate în această vară, cu o condiţie, contractele acestora să fie valabile cel puţin pentru tot sezonul următor. Astfel, CSM Galaţi va putea miza inclusiv pe recentele achiziţii Nikolina Knezevici şi Mădălina Conache.

Citit 1842 ori Ultima modificare Miercuri, 10 Iunie 2020 22:18

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.