FOTBAL. Vom avea în premieră finală judeţeană
Foto: Sorin Pană

FOTBAL. Vom avea în premieră finală judeţeană
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Cu toate că echipele din Liga a IV-a gălăţeană doreau să termine campionatul, Asociaţia Judeţenă de Fotbal (AJF) a intrat în criză de timp, după ce federaţia a anunţat că 27 iulie este termenul-limită pentru anunţarea campioanelor ce vor merge la turneele de baraj pentru promovare. În noile condiţii, s-a decis o finală între primele două clasate.

Pentru că toate formaţiile îşi exprimaseră dorinţa de a încheia sezonul jucându-şi meciurile, Liviu Ciobotariu, preşedintele AJF Galaţi, planficase să termine campionatul Ligii a IV-a cu un play-off pentru primele şapte clasate şi cu play-out pentru celelalte. Însă, în condiţiile în care termenul-limită anunţat de FRF este 27 iulie, nu mai este timp pentru disputarea celor şase etape dorite, între care trebuie să se intercaleze şi cele patru tururi rămase din faza judeţenă "Cupa României".

În consecinţă, s-a ajuns la ultima variantă aflată în planul celor de la AJF Galaţi, o finală pentru desemnarea campioanei, între primele două clasate, Avântul Valea Mărului şi Zimbrul Slobozia Conachi, departajate acum în clasament de un singur punct şi cu un avans mare faţă de celelelalte competitoare. "Nu mai avem timpul necesar pentru play-off, astfel că vom avea o finală cu meciuri tur-retur, pe care o vom programa când ne vor permite autorităţile", a confirmat Liviu Ciobotariu.

Preşedintele AJF Galaţi a precizat că în Liga a V-a, unde nu mai este o limită de timp, este foarte posibilă terminarea campionatului. "Mă sună de la toate echipele să întrebe când reluăm, este fotbal din pasiune şi toţi vor să joace. Aici putem termina sezonul, cu toate echipele jucând şi în august", a adăugat Liviu Ciobotariu.

De această dată, barajul pentru promovare în Liga a III-a nu se va mai da între două campioane județene, care urmau să se întâlnească tur/retur. FRF va efectua o nouă tragere la sorți pentru stabilirea a 14 mini-turnee, fiecare de câte trei echipe. Fiecare formație dintr-o grupă va juca împotriva celorlalți doi adversari, iar prima clasată va fi desemnată nou-promovată. Astfel, de această dată, în loc de 21 de echipe vor promova doar 14, însă, în cazul în care seriile de Liga a III-a din noul sezon nu vor fi complete, atunci FRF va permite și celor mai bune locuri 2 din aceste mini-turnee să acceadă pe locurile vacante din al treilea eșalon, pe baza unor criterii stabilite cu golaveraj, cartonașe galbene etc.

Reluare cu optimile Cupei

Sezonul fotbalistic judeţean se doreşte a fi reluat pe 28 iunie, cu partidele din optimile "Cupei României", cei de la AJF făcând şi tragerea la sorţi: Avântul Vânători - Unirea Braniştea, Agrostar Tulceşti - Avântul Valea Mărului, Flacăra Pechea - Gloria Iveşti, Lascăr Schela - Quantum Galaţi, Mălina Smârdan - Zimbrul Slobozia Conachi, Viitorul Umbrăreşti - Voinţa Cudalbi, Avântul Drăgăneşti - Muncitorul Ghidigeni şi Viitorul Costache Negri - Victoria Tecuci.

Programarea acestor meciuri în 28 iunie este una de principiu, totul depinzând de permisiunile autorităţilor. Şi în acest caz, FRF a stabilit un termen-limită, 5 august, pentru desemnarea câştigătoarei judeţene a Cupei, care va merge în primul tur naţional al acestei competiţii.

Totodată, a fost anunțat că noul sezon de Liga a III-a va începe la 29 august, iar până la acea dată trebuie să se desfășoare trei tururi din noua ediție a "Cupei României", faza națională.

Fără teste "PCR"

În videoconferinţa avute de Răzvan Burleanu, preşedintele FRF, cu reprezentanţii AJF-urilor, s-a spus că s-a propus un protocol către Ministerul Tineretului și Sportului pentru competițiile organizate la nivel județean. Pe lângă propunerea de a avea spectatori "rarefiați", un alt aspect important este renunțarea la testele PCR. Argumentul este că testul de exudat ar deveni inutil făcut cu câteva zile înainte de meci, deoarece în fotbalul amator mulți jucători și antrenori au și locuri de muncă cu 8 ore pe zi, unde oricum interacționează cu alți colegi. Astfel, de la testare până la meci, există numeroase interacțiuni și potențial de infectare.

Citit 2509 ori Ultima modificare Joi, 11 Iunie 2020 21:49

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.