Continuă incertitudinea la handbal feminin

Continuă incertitudinea la handbal feminin
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

CSM Galați se pregătește pentru turneul de promovare, însă federația nu a oferit încă nicio informație cu privire la modul de desfășurare * Gruparea gălățeană a anunțat trei transferuri pentru viitoare ediție de campionat


După ce a avut un parcurs ireproșabil în Diviza A (liga secundă), în Seria I, echipa de handbal feminin CSM Galați a fost pusă în fața unei decizii din partea Federației Române de Handbal cu privire la viitorul său: disputarea unui turneu de promovare, alături de alte șapte echipe (primele două clasate din cele patru serii ale eșalonului secund).

Echipele calificate la turneul de promovare sunt: CSM Galați, HCF Piatra Neamț, CSU Neptun Constanța, CSU Știința București, Dacia Mioveni, Activ Prahova Ploiești, Crișul Chișineul-Criș și CSM Tg. Mureș.

Deși la anunțul acestei decizii, în urmă cu mai bine de o lună, existau multe semne de întrebare cu privire la modalitatea de disputare a turnului de promovare, date și locații, nici până în momentul actual nu a fost elucidat misterul, cu toate că vineri după-amiază a avut loc o nouă ședință a Consiliului de Administrație din cadrul FRH. În cadrul acestei ședințe au fost stabilite datele de disputare pentru "Cupa României", meciuri restante, atât la feminin (20-23 august), cât și la masculin (15-16 august), însă nu a fost stabilit nimic cu privire la turneul de promovare.

În aceste condiții, surse din cadrul federației ne-au precizat că există posibilitatea ca turneul de promovare nici să nu se mai dispute și să fie promovate direct trei echipe, printre care și CSM Galați!

Până la 15 iulie se așteaptă răspuns din partea celor opt echipe cu drept de participare la turneu, dacă sunt dispuse să participe.

Astfel, antrenoarea Alexandrina Soare continuă pregătirile cu echipa, la Galați, în așteptarea unei decizii cu privire la turneul de promovare.

Transferuri pentru prima ligă

CSM Galați a început campania de achiziții pentru a-și întări lotul, cu gândul la promovarea în Liga Florilor. În acest sens, oficialii gălățeni au parafat deja înțelegeri cu trei jucătoare: Mădălina Conache, care a mai jucat la Galați în urmă cu două sezoane, Mădălina Pușcaș, respectiv, Nikolina Knezevici. Pușcaș (28 de ani) este portar și a evoluat ultima oară în Portugalia, la Madeira, iar Knezevici (împlinește 20 de ani pe 2 iulie) este de origine din Muntenegru și provine de la Buducnost Podgorica. Cea mai cunoscută jucătoare pentru publicul gălățean este Mădălina Conache, care a evoluat pentru CSM Galați în Liga Florilor, în sezonul 2018-2019. Joacă pe post de pivot, iar în ediția trecută a fost legitimată la Minaur Baia Mare, în Liga Florilor, pentru care a marcat de zece ori pe parcursul sezonului, până la suspendarea campionatului.

Citit 2365 ori Ultima modificare Luni, 22 Iunie 2020 01:02

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.