Coronavirusul pune în pericol reluarea campionatelor. Lista competițiilor sportive care își pot relua activitatea

Coronavirusul pune în pericol reluarea campionatelor. Lista competițiilor sportive care își pot relua activitatea
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Ministrul Tineretului și Sportului, Ionuț Stroe, a făcut precizări referitoare la situația sporturilor de sală. Cazurile în creștere de coronavirus au pus pe jar întreaga țară, iar sportul nu are cum să nu fie afectat. Astfel, dincolo de testările pozitive de la echipele de fotbal din Liga I și Liga a II-a, care au dus la amânarea mai multor partide programate, sunt sporturi, în special cele de sală, în care incertitudinea planează mult mai puternic cu privire la reluarea competițiilor.

Două echipe gălățene se pregătesc de zor pentru niște meciuri de care nu se mai știe nimic, nici măcar o estimare de programare. Este vorba despre echipa de handbal feminin a CSM Galați, care ar trebui să participe la un turneu de promovare în prima ligă. Dintre cele opt echipe eligibile, doar șase au confirmat că vor să participe, însă nu există încă date precise pentru a se putea disputa aceste jocuri. Cel de-al doilea caz în care este implicată o echipă gălățeană este la futsal, acolo unde United încă așteaptă programarea finalei cu Imperial Wet. Termenul-limită pentru desemnarea echipei participante în Liga Campionilor este 21 august.

Ionuț Stroe (foto), ministrul Tineretului și Sportului, a spus că se află în permanent dialog cu reprezentanții federațiilor, dar șansele ca forurile de specialitate să poată organiza competiții sunt foarte mici. "Este a treia săptămână consecutivă de dialog cu federațiile sportive. Am dorit să aflu de la fiecare în parte felul în care decurge pregătirea, cum au reluat antrenamentele, dacă au în plan eventuale competiții, cu ce probleme se confruntă și în ce fel poate MTS să ofere asistență. O veste importantă pentru sporturile care se desfășoară în spații închise este că luăm în calcul reluarea competițiilor pentru acele discipline care se pot practica în condiții de siguranță pentru toți participanții", a spus Stroe.

Doar cinci sporturi pot relua competițiile

Totuși, din ceea ce a spus ministrul Stroe, cele mai populare discipline sportive nu vor putea începe competițiile oficiale prea curând. Drept dovadă, turneele de promovare la handbal nu sunt programate, la futsal nu se joacă duelul decisiv, la baschet au fost amânate finalele de juniori, iar la volei se preconizează că nici măcar competițiile internaționale nu se vor disputa în următorul sezon. Doar cinci dintre sporturi au fost enumerate ca fiind posibile pentru a putea reveni la calendarul competițional programat. Conform ministrului Stroe, este vorba despre tenis de masă, scrimă, șah, tir sportiv și haltere. Chiar și în cazul acestora planează suspiciunile referitoare la reluarea activității în competiții oficiale, din cauza costurilor ridicate pentru testări, care sunt obligatorii pentru fiecare membru implicat în organizare.

Citit 1197 ori Ultima modificare Luni, 20 Iulie 2020 01:08

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.