Victoria Gugeşti, o echipă respectabilă

Victoria Gugeşti, o echipă respectabilă
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Peste câteva zile sunt programate meciurile turneelor de promovare în Liga a III-a de fotbal. Câştigătoarea competiţiei judeţului Galaţi - Avântul Valea Mărului - va avea ca adversare reprezentantele judeţelor Vrancea şi Brăila, respectiv Victoria Gugeşti şi Sportul Chiscani. În numărul de astăzi al ziarului nostru, prezentăm formaţia vrânceană.

Clubul Sportiv Local Victoria Gugeşti este o grupare de mare tradiţie, care cu mai mulţi ani în urmă a mai evoluat în al treilea eşalon. În ultimul sezon - unul cu destule probleme provocate de pandemia de coronavirus, echipa din Gugeşti a fost desemnatăsă reprezinte fotbalul vrâncean în acest baraj. La nivelul judeţului, recentul campionat a cuprins 16 echipe, care au evoluat pe zone geografice. La finele meciurilor din grupe, s-a procedat la calificarea mai departe a opt dintre acestea, care trebuiau să stabilească reprezentanta în faza a doua. Din cauza pandemiei, s-au disputat meciurile a doar două etape, în frunte situându-se Victoria Gugeşti şi Sportul Ciorăşti, la egalitate de puncte şi golaveraj. În aceste condiţii, diriguitorii fotbalului vrâncean, împreună cu conducerile celor două grupări, au hotărât ca, ţinând cont de potenţial (fotbalistic şi, în special, financiar), mai departe să meargă Gugeştiul.

CSL Victoria Gugeşti, adversara vălmărenilor

Primul meci al barajului, între CSL Gugeşti şi Avântul Valea Mărului, va avea loc sâmbătă, 1 august, pe teren neutru, la Rm. Sărat. Ţinând cont de "antecedentele" grupării vrâncene, echipa noastră va trebui să se prezinte la joc cu un potenţial corespunzător. Formaţia adversă are în componenţă o serie de jucători experimentaţi, cărora li s-au alăturat mulţi tineri cu dorinţă de afirmare. Printre cei mai reprezentativi sunt Gabriel Lazăr şi Emilian Chivu, jucători care au evoluat şi în Liga a III-a, la CSM Focşani 2007 şi FC Panciu, Dorinel Popa, care a jucat şi pentru Steaua sau "U" Cluj, Claudiu Mihai sau Liviu Dumitriu, foşti la CSM Focşani, în eşalonul al doilea.

Apelând la istoria clubului gugeştean, am descoperit doi foşti fotbalişti de marcă. Primul dintre ei este Ionică Serea, care, plecat din Gugeşti, a ajuns să joace pentru FCM Bacău, apoi a devenit un arbitru cunoscut, apreciat, dar şi controversat. Aceeaşi "traiectorie" a avut-o şi atacantul Fulga - jucător la Gugeşti şi Bacău.

Antrenorul vrâncenilor este un fost "oţelar"

Octavian Bucătaru, antrenorul echipei Victoria Gugeşti, are în CV-ul său şi o perioadă activă la Oţelul Galaţi. "Un jucător de echipă, disciplinat şi respectuos, care şi-a făcut pe deplin datoria", astfel îl caracterizează concitadinul nostru, fostul internaţional Costel Orac, care i-a fost antrenor. Un meci de referinţă al lui Bucătaru a fost unul cu Rapid Bucureşti, în care acesta a înscris două goluri.

Citit 2129 ori Ultima modificare Marți, 28 Iulie 2020 19:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.