Valea Mărului, meci de importanţă maximă
Foto: Sorin Pană/ Sportul Ilustrat

Valea Mărului, meci de importanţă maximă
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Ne aflăm în febra meciurilor decisive, de calificare ale barajului de promovare în Liga a III-a de fotbal. Între combatante se află şi echipa câştigătoare a campionatului Ligii a IV-a a judeţului nostru - Avântul Valea Mărului.

Echipa noastră se află în grupă cu Victoria Gugeşti şi Sportul Chiscani. În meciul de debut, vălmărenii i-au depăşit pe vrânceni, cu scorul de 2-1, şi urmează să întâlnească, în meci decisiv, gruparea brăileană din Chiscani. Meciul al doilea al grupei a avut loc miercuri, pe terenul de la Rm. Sărat, între Gugeşti şi Chiscani. După o dispută aprigă, au câştigat brăilenii, cu scorul de 4-3, după ce la un moment dat au avut 4-1 pe tabelă.

Drumul brăilenilor până la baraj

Echipa din Chiscani a fost declarată campioană a judeţului Brăila, după o "dublă" cu Victoria Traian. În momentul întreruperii meciurilor returului, din cauza pandemiei, Victoria avea 44 de puncte, dar un meci mai mult disputat, în timp de Chiscaniul acumulase 43 de puncte. S-a decis disputarea a două meciuri de departajare, în care scorurile au fost 4-1 şi 0-1, cei din Chiscani primind astfel cartea verde pentru turneul de promovare.

Viitoarea adversară a vălmărenilor este antrenată de George Pascu, iar printre jucătorii exponenţiali se numără Marian Bolozan (care a marcat şi miercuri), Mădălin Enache şi Ion Gabriel. Un jucător al Chiscaniului cunoscut publicului gălăţean este Andrei Crăciun, component al echipei de futsal United. Să mai spunem că, în perioada 2015-2019, timp de trei sezoane, Sportul Chiscani a activat în eşalonul al treilea.

Înaintea meciului cu Gugeştiul, antrenorul Pascu era destul de temător, dar după victoria cu 4-3, brăilenii au devenit favoriţi la calificare.

Avântul are o misiune dificilă

După cele două victorii la limită din această grupă (2-1 şi 4-3), meciul decisiv, de duminică, se anunţă de "care pe care". Din start, avantajul este de partea vecinilor noştri, pe considerentul că brăilenii au mai multe goluri marcate şi vor fi avantajaţi în cazul unui meci egal. Acest lucru  îl ştiu şi jucătorii echipei din Valea Mărului, precum şi antrenorul lor, Gheorghiţă Popa, care va lua măsuri în consecinţă. Echipa noastră nu ar trebui să se teamă de acest meci, pentru că lotul de care dispune o îndreptăţeşte să creadă în victorie şi în promovare. De asemenea, foarte recent, vălmărenii au activat un sezon şi jumătate în Liga a III-a, iar între turul şi returul sezonului 2017-2018 s-a retras pe considerente financiare. Acum, Avântul este nevoită să o ia de la capăt.

Sperăm cu toţii - conducerea clubului, cea tehnică, jucătorii şi amatorii fotbalului din judeţul nostru - într-o reuşită a favoriţilor. Echipa are potenţial, are jucători care pot decide soarta unui meci de o asemenea importanţă, aşa că suntem încrezători în şansa lor. În meciul anterior, cu Gugeştiul, vălmărenii au dominat majoritatea timpului, au avut 2-0, plus alte oportunităţi, pe acestea din urmă trebuind să le valorifice din plin, duminică. Chiar dacă o cutumă din fotbal spune că echipa care câştigă nu trebuie schimbată, credem că antrenorul vălmărenilor va alege un "unsprezece" capabil să asigure victoria. Mai ales că în lotul existent dispune şi de alţi jucători ce pot pune umărul la realizarea obiectivului - promovarea în Liga a III-a.

Meciul de duminică se va disputa tot de la ora 17,30 şi tot pe terenul din Rm. Sărat.

În încheierea acestor rânduri, o declaraţie a antrenorului Gheorghiţă Popa, cu gândurile sale despre importantul joc cu brăilenii: "Avem de susţinut un examen de o importanţă maximă. Avem nevoie de victorie. Jucătorilor le cer o mobilizare şi concentrare permanente, din primul şi până în ultimul minut. Determinarea să fie factorul principal. Dispunem de jucători care au mai trecut prin asemenea momente şi credem într-o reuşită."

Citit 2521 ori Ultima modificare Joi, 06 August 2020 18:56

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.