Sezonul de baschet ar putea începe mai târziu

Sezonul de baschet ar putea începe mai târziu
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Federația Română de Baschet a amânat tragerea la sorți și se gândește deja la mutarea startului noului sezon cu cel puțin o lună față de programarea inițială.

Numărul mare de cazuri de coronavirus din țara noastră afectează și competițiile sportive, ce ar trebui în scurt timp să pornească în noul sezon. Conform unor surse din interior, Federația Română de Baschet ar urma să amâne startul Ligi Naționale de Baschet Masculin, din care face parte și CSM Galați, pentru luna noiembrie, deși era anunțat în mod oficial că noul sezon va porni la drum pe 10 octombrie. Un prim semnal în acest sens a fost dat de faptul că tragerea la sorți a fost și ea amânată. Deși se aștepta ca pe 24 august să aibă loc stabilirea țintarului, nici măcar acest lucru nu se va respecta, tocmai în ideea de a găsi cele mai bune și sigure variante pentru ca baschetul să-și poată relua activitatea. O altă modificare vizează Cupa României, care se va disputa sub forma a două turnee: faza preliminară și Final 8.

Testări obligatorii pentru participante

Ca noutate, Federația Română de Baschet a emis un protocol medical, prin care se precizează că vor fi efectuate periodic testări pentru depistarea Covid-19 înainte de disputarea turneelor. Se vor efectua câte două testări înaintea jocurilor, primul cu zece zile înainte, al doilea la șapte zile distanță de primul. Testările vor fi necesare și pentru arbitri, reprezentanții federali, dar și pentru oficialii de la masa statistică. Pentru participarea la competițiile cu etape săptămânale, ulterior participării la turneu, toți sportivii și staffurile echipelor vor efectua teste la fiecare 14 zile.

CSM Galați, în Liga Națională

Galațiul va fi reprezentat în Liga Națională de Baschet Masculin de către CSM, iar noul format al campionatului de baschet presupune că formația gălățeană va avea ocazia să întâlnească și cele mai puternice echipe din țară, față de anii precedenți când formațiile erau împărțite în grupe valorice. Gruparea gălățeană a reușit să-l aducă acasă pe antrenorul Florin Nini, cel care a mai antrenat-o la Galați, tot în LNBM, pe Phoenix.

Antrenorul gălățenilor speră la formarea unei echipe competitive, astfel încât să se lupte de la egal la egal cu orice adversar. ”Lotul încă nu este definitivat, suntem în discuții avansate cu mai mulți jucători pentru a reuși să ne formăm lotul complet. Specificul nostru va fi, așa cum mă știți, să fim o echipă ambițioasă, care nu se teme de nimic și care să poată să lupte de la egal la egal cu orice adversar, indiferent de bugetul său sau de calitățile individuale ale jucătorilor. Ar fi un vis frumos să putem să jucăm în sala noastră, acasă, alături de public, însă asta nu depinde de noi”, a spus Florin Nini.

Citit 1299 ori Ultima modificare Luni, 17 August 2020 20:21

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.