Stadionul ”Oțelul” ar putea fi preluat de Primărie

Stadionul ”Oțelul” ar putea fi preluat de Primărie
De la Combinat, la municipalitate
Evaluaţi acest articol
(16 voturi)

Primăria Galați ar putea prelua baza sportivă "Oțelul", cu titlu gratuit, de la Combinatul Siderurgic Liberty Galați

Numărul bazelor sportive din subordinea Primăriei Municipiului Galați s-ar putea mări în perioada următoare, ca urmare a propunerii de trecere, cu titlu gratuit, a stadionului "Oțelul" de la Combinatul Liberty Galați. Acest punct se află pe ordinea de zi a ședinței de astăzi a Consiliului Local, când se va supune la vot. Stadionul ar putea rămâne în proprietatea Combinatului Liberty, dar să fie dat în folosință Primăriei, care să se ocupe de îngrijirea bazei.

Construit în 1982, stadionul are două terenuri de fotbal, iar cel principal are gazon cu iarbă naturală, instalație de nocturnă și este împrejmuit de tribune cu 13.500 de locuri pe scaune. Baza Sportivă "Oțelul", care măsoară circa 35.000 mp, a fost special construită pentru desfășurarea antrenamentelor și competițiilor de fotbal, fiind una dintre primele din țară fără pistă de atletism. Momentan, pe "Oțelul" își desfășoară activitatea doar Suporter Club Oțelul Galați, care asigură și costul utilităților.

Oficialii Oțelului s-ar bucura dacă baza sportivă va trece către grija municipalității. Într-adevăr, sunt discuții în acest sens, din câte știu. "Pe noi ne-ar bucura, pentru că avem un parteneriat solid cu Primăria Galați și cu Consiliul Local, astfel că nu poate decât să ne avantajeze. Trebuie să ținem cont și de faptul că suntem singurul club sportiv din Galați care, cel puțin momentan, plătește pentru baza de sport pe care o folosește. Plătim toate utilitățile, care ne consumă o bună bucată din buget. Acei bani i-am putea gestiona altfel, către activitatea sportivă propriu-zisă, fie că vorbim de echipa de seniori, fie că e vorba de grupele de copii”, a spus Cristian Munteanu, managerul general al SC Oțelul.

Momentan, sub tutela Primăriei Municipiului Galați, se mai află stadioanele: "Dunărea", "Siderurgistul" și "Gloria".

Încă un transfer la Oțelul

Gruparea gălățeană continuă seria transferurilor, după ce a anunțat încă o noutate, în persoana lui Ștefan Ghinea. În vârstă de 19 ani, Ghinea poate evolua pe post de extremă și a sosit de la Progresul București, unde a fost coechipier cu Marius Pena, campion cu Oțelul în 2011. Ghinea a venit mai întâi în probe, la fel ca și alți jucători, însă a fost singurul care a reușit să se impună. Atuul său principal este vârsta, pentru că la nivelul Ligii a III-a este necesar să fie pe teren permanent câte trei jucători Under 19. "Are o viteză bună și a arătat că are o foarte mare ambiție, plus stăpânire de sine. Noi îi oferim șansa să-și dovedească acum calitățile și la jocuri, nu doar la antrenamente, dar am încredere că poate fi un jucător care să ne ajute", a spus Cristi Munteanu. Ghinea a venit sub formă de împrumut pentru un sezon, iar în cazul în care va confirma atunci trecerea sa va fi sub formă de transfer definitiv.

Citit 4105 ori Ultima modificare Joi, 27 August 2020 18:07

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.