Cantonament montan. CSU Belor Galaţi, la ora acumulărilor

Cantonament montan. CSU Belor Galaţi, la ora acumulărilor
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Finalul acestei luni a coincis cu încheierea unui cantonament fructuos al echipei gălăţene de volei feminin de prim eşalon, CSU Belor. Stagiul a fost unul montan, la Cheile Grădiştei, şi s-a derulat pe parcursul a 12 zile. Motiv pentru care l-am provocat pe antrenorul Bogdan Paul la un dialog, din dorinţa de a le oferi cititorilor noştri informaţii de ultimă oră.

- Cum consideraţi perioada petrecută la Cheile Grădiştei?

- A fost un cantonament reuşit, cu pregătiri complete şi variate, altfel spus o perioadă de acumulări care, cu siguranţă, ne va folosi în viitorul campionat. O spun încă o dată, această locaţie oferă condiţii dintre cele mai bune pentru pregătire: bază sportivă pentru alergători, sală de forţă şi sală de antrenament. În acest sens, pot spune că am avut o campanie de acumulări foarte bună. Am pus accentul pe acumulările fizice, atât de necesare în vederea unui sezon solicitant, dar am lucrat şi la capitolul tehnic - individual şi colectiv.

- Aţi avut un lot aproape complet. Cum se prezintă acesta?

- Aşa este, cu o excepţie, lotul este complet, alcătuit din jucătoare receptive, pe care putem conta. Şase dintre fete sunt din „vechea gardă”, iar cinci, nou-venite. În zilele următoare, vom rezolva transferul unei jucătoare-universal, ea putând veni din America de Sud sau din Europa.

- Să trecem în revistă numele acestor 11 jucătoare.

- Începem cu cele care au evoluat şi în sezonul trecut, cu care am ocupat un onorant loc şase: Anamaria Berdilă, Violeta Stan, Adina Maria Roşca, Sorina Miclăuş, Talita do Nascimento şi Borislava Saykova. Acestora li se adaugă noile „achiziţii”: Andreea Cristina Tămaş, Nikolina Bozicevici (internaţională din Croaţia, pe postul de „libero”), Andreea Lakovici (din Muntenegru - ultima dată la Târgovişte şi Timişoara - 31 de ani), plus două jucătoare din campionatul Bulgariei - Monika Krasneva (extremă) şi Mirela Şahpazova (22 de ani, ridicător-coordonator).

- Este un lot care promite, vă mulţumeşte?

- Consider că am avut o campanie de transferuri foarte bună, graţie sprijinului sponsorului nostru, SC Belor. Avem un lot echilibrat şi, printr-o pregătire atentă şi lucrul la capitolul organizare, vom putea reuşi o clasare chiar mai bună decât în sezonul trecut. Avem de partea noastră, permanent, sprijinul conducerii clubului şi al sponsorului şi credem că putem avea o evoluţie notabilă.

- Cum se vor derula lucrurile în continuare?

- După cantonament, am luat o scurtă pauză, iar de miercuri ne vom întoarce la treabă. Ne vom intensifica pregătirile, cu unul şi două antrenamente pe zi. De asemenea, ne preocupă disputarea câtorva meciuri de verificare, pentru a asigura o omogenitate corespunzătoare. Startul oficial va avea loc pe 10 octombrie, cu meciul de Cupă, la Galaţi, cu „U” Cluj, pentru ca după o săptămână să susţinem primul joc din campionat, cu aceeaşi echipă, dar în deplasare. Putem spune că avem suficient timp, numai că acest lucru va fi posibil numai dacă se va mai relaxa situaţia actuală, a pandemiei de coronavirus.

- Să sperăm că vor veni zile mai liniştite din acest punct de vedere. Altceva ce ne mai puteţi spune, în finalul acestui interviu?

- Că avem o atmosferă favorabilă la echipă, o atmosferă de lucru. Aş dori să încheiem cu un fapt divers, optimist, de viaţă. Profitând de această scurtă pauză, jucătoarea bulgară Şahpazova a cerut promisiunea să dea o fugă până acasă. Motivul? Pentru a fi părtaşă la un eveniment fericit, deosebit al familiei sale, întrucât mama sa i-a adus doi frăţiori, doi gemeni!

- Mulţumesc pentru acest dialog şi pentru toate cele împărtăşite cititorilor noştri! Să auzim numai de bine!

Citit 1522 ori Ultima modificare Luni, 31 August 2020 18:09

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.