FOTBAL | Liga a III-a, la debut. Echipele gălăţene, pregătite de un nou start

FOTBAL | Liga a III-a, la debut. Echipele gălăţene, pregătite de un nou start
Foto: Sorin Pană/Sportul Ilustrat
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

În acest weekend încep meciurile echipelor ce activează în Liga a III-a de fotbal, categorie în care sunt prezente şi trei formaţii din judeţul nostru: SC Oţelul, Sporting Lieşti şi Avântul Valea Mărului. În numărul de astăzi al ziarului îi vom informa pe cititorii noştri despre pregătirile şi preocupările celor din Lieşti şi Valea Mărului.

Sporting Lieşti şi-a reluat antrenamentele după perioada pandemiei, încă din 6 iulie. La început, pe grupuri de jucători, iar în ultima perioadă cu întregul lot. Lieştenii şi-au menţinut structura lotului din vechiul sezon, acestuia alăturându-i-se doar 2-3 juniori (se ştie că în această competiţie echipele trebuie să aibă în teren câte trei juniori). Echipa nu a putut susţine nici un meci de verificare, singurul joc ce a avut şi acest scop a fost cel din „Cupa României”, disputat miercuri seară. Întâlnirea din Cupă a avut loc în deplasare, la Victoria Gugeşti, şi a fost câştigată de echipa noastră cu un scor foarte clar: 4-0 (1-0). Dănăilă a deschis scorul, celelalte goluri avându-i ca autori pe: Al. Stan, I. Iancu şi Dragoş Voicu.

Antrenorul Ionuţ Niculcea, ajutat de Dorinel Matei, a aliniat următorul „unsprezece”: Vădeanu - I. Iancu, Dragoş Voicu, Manea, Năstase - Ionuţ Constantinescu, Mihu, Dănăilă, Al. Stan - Grigoraş, Bârlădeanu. Au mai intrat: Hodorogea, Dima, Zărnescu, Andrei şi Lupu. Din lotul care va aborda meciurile viitorului campionat mai fac parte: Andrei Brăneţ, Munchiu, Gâţă, Panaite, Iftimie şi Ionaşcu.

Obiectivul echipei este o clasare în primele patru locuri. Primul meci are loc mâine, la ora 17,00, în deplasare, cu echipa din Chiscani.

Avântul Valea Mărului a avut un program mai special. Fiind câştigătoare a Ligii a IV-a gălăţene, echipa a participat la turneul de promovare în eşalonul al treilea. Acesta a avut loc la Rm. Sărat, cu participarea vălmărenilor, a Victoriei Gugeşti şi a Sportului Chiscani. Cu câte o victorie şi un meci egal, Sportul şi Avântul au promovat în Liga a III-a.

După această perioadă, care a necesitat un mare volum de efort, vălmărenii au luat o scurtă pauză de odihnă, după care au revenit la antrenamente. A fost organizat un singur joc de verificare (0-9 cu SC Oţelul), în rest s-a pus accentul pe antrenamente susţinute.

Lotul echipei Avântul cuprinde următorii jucători: Olaru, Vlasie - Murgoci, Antofe, Moise, Hilohi, Chiciuc, Ignat, Drăgan, Puşcaşu, M. Munteanu, Afteni, G. Popa, V. Popa, Iacob, L. Iancu, Al. Munteanu, Andrei Frunză şi Buteseacă (antrenor Gheorghiţă Popa).

Primul meci din actualul sezon va avea loc pe teren propriu, cu Dacia Unirea Brăila. „Este un adversar puternic, cu obiectiv de promovare, dar ne vom juca cu hotărâre şansa noastră. Vrem să facem o figură frumoasă”, ne-a spus tehnicianul echipei din Lieşti.

Citit 1842 ori Ultima modificare Vineri, 11 Septembrie 2020 01:51

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.