CSM Arcada, în faţa unui important examen

CSM Arcada, în faţa unui important examen
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Campioana naţională de volei, CSM Arcada Galaţi, a efectuat un turneu de patru jocuri în Bulgaria. Despre această acţiune, extrem de necesară, ne-a vorbit antrenorul principal al grupării, Sergiu Stancu.

Domnule profesor, echipa noastră se află în preajma unui foarte important examen - participarea într-o competiţie continentală, Champions League. Cum s-au desfăşurat pregătirile în această perioadă?

- Am început antrenamentele cu foarte mult timp în urmă, iar în această perioadă ajunsesem la stadiul de omogenizare a grupului. Din păcate, acasă nu am putut organiza astfel de meciuri de verificare şi atunci am găsit soluţia de a susţine astfel de jocuri în Bulgaria. Am luat legătura cu două cluburi şi iată-ne reuşind să ne atingem scopul.

Ce a cuprins acest turneu-fulger şi cât a contribuit în realizarea cât de cât a unei omogenizări?

- Respectivele jocuri au fost foarte binevenite şi extrem de utile. Am jucat întâi în oraşul Pazargic, cu echipa locală Hebar, una dintre cele mai bune din voleiul bulgar - câştigătoarea Cupei şi a Supercupei acestei ţări şi participantă în competiţiile continentale. Mai întâi am câştigat cu 4-1 (am convenit să jucăm cinci seturi), pentru ca în cel de-al doilea meci să cedăm la scorul de 1-3.

Imediat după aceea, ne-am deplasat în capitala ţării, unde am susţinut, de asemenea, tot două partide. Parteneră ne-a fost Levski Sofia, tot o grupare de top a vecinilor noştri de la sud de Dunăre. Am învins în primul meci cu 4-1 şi l-am pierdut pe al doilea la limită, 2-3.

- Spuneţi că au fost câteva verificări extrem de utile. Cum s-au comportat jucătorii şi care este rezultatul per ansamblu al acestui prim test?

- Băieţii s-au comportat foarte bine, au răspuns cerinţelor actuale. Am folosit întregul lot deplasat, în dorinţa de a-i asigura fiecăruia câteva meciuri în picioare. Stafful tehnic consideră că am avut o deplasare benefică, mai ales dacă aducem în ecuaţie situaţia foarte delicată de la noi privind organizarea de meciuri amicale. În Bulgaria, lucrurile stau altfel şi de această situaţie am putut beneficia şi noi.

Vă rog să prezentaţi jucătorii care au făcut deplasarea.

- Am mers cu un lot de 14 jucători pe care ne vom baza în sezonul care începe curând, odată cu meciurile din Liga Campionilor, de săptămâna viitoare. Iată numele acestora: Marin Lescov, Michael Keegan, Niels Klapwijk, Alexandru Raţă, Răzvan Olteanu, Vasile Talpă, Alexei Nalobin, Marian Bala, Liviu Cristudor, Filip Sestan, Ovidiu Darlaczi şi „liberoul” Vlad Kantor. Acestora li s-au alăturat ultimele „achiziţii” - Eugen Stuart, din Bahamas, de 24 de ani, pe postul de principal, şi sârbul Mihailo Stankovici, secund, 27 de ani.

Aveţi în faţă câteva zile de pregătiri intense. Cum se vor derula acestea?

- Într-adevăr, am intrat în linie dreaptă cu pregătirile, pentru că primele meciuri - cele oficiale din Champions League, bat la uşă. Pe 22, 23 şi 24 septembrie vom disputa, la Galaţi, partidele primului turneu „în trei”. Ne vor vizita două formaţii de top, din Croaţia şi Finlanda, respectiv OK Ribola Kastela şi Levoranta Sastamala.

Clubul nostru a făcut eforturi considerabile de a aduce acest turneu la Galaţi, iar noi va trebui să răsplătim aceste eforturi printr-o calificare în faza a doua a competiţiei continentale. Pentru acest lucru, ne vom pregăti cu mare atenţie în zilele următoare, pentru ca la ora celor două meciuri să ne prezentăm în cea mai bună dispoziţie de joc. Din păcate, vom duce lipsa aportului publicului, atât de activ în confruntările anterioare.

Mult succes, domnule Stancu, şi aşteptăm cu interes acest turneu care să ne ducă mai departe în Europa!

Citit 1470 ori Ultima modificare Miercuri, 16 Septembrie 2020 18:01

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.