Turneu internaţional de Liga Campionilor

Turneu internaţional de Liga Campionilor
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Trei echipe valoroase de volei masculin de pe bătrânul continent se întâlnesc la Galaţi, în prima etapă a Champions League. Este o ediţie specială, în care echipele vin după o perioadă în care au fost văduvite de participarea la competiţiile interne, din cauza pandemiei coronavirusului.

Începând cu ediţia din acest an, competiţia continentală se desfăşoară sub formă de turnee de trei echipe, la Galaţi urmând a-şi măsura forţele reprezentantele voleiului din ţara noastră - Arcada Galaţi, Croaţia - Ribola Kastela şi Finlanda - Levoranta Sastamala. Prima clasată se va califica pentru etapa a doua, iar meciurile se vor disputa astfel (câte unul pe zi, de la ora 18,00): astăzi, CSM Arcada - Kastela; joi, Arcada - Sastamala, în timp ce meciul de miercuri, Kastela - Sastamala, se va disputa de la ora 20.00.

Arbitrii turneului provin din: Grecia - Alexandros Mylonakis, Turcia - Ozan Sarikaya şi Ucraina - Andrei Kovalciuk. Obervator al CEV - bulgarul Borislav Povornikov.

Meciurile se vor desfăşura fără spectatori şi vopr putea fi urmărite pe micul ecran, la DigiSport 3 şi LookSport.

Gălăţenii pornesc cu prima şansă

Jucătorii CSM Arcada au avut un program intens de pregătire în ultima perioadă. Au avut antrenamente complete la Galaţi, apoi s-au deplasat în cantonamentul de la Cheile Grădiştei, iar acum câteva zile au susţinut şi patru meciuri de verificare, într-un turneu în Bulgaria, unde s-a urmărit omogenizarea echipei. „Un turneu foarte util”, după cum declara antrenorul Sergiu Stancu.

După acest turneu, la revenirea acasă, pregătirile au continuat, cu unul şi două antrenamente pe zi, cu şedinţe tehnico-tactice, alternate cu cele în sala de forţă. S-a urmărit eliminarea greşelilor din jocul echipei, pentru ca la ora primelor meciuri oficiale din acest sezon să se prezinte în cea mai bună formă sportivă.

Să mai spunem că cele trei formaţii vor juca numai în turneul de la Galaţi, întrucât reprezentantele Croaţiei şi Finlandei au anunţat că, din motive financiare, nu vor putea organiza propriile turnee. Astfel că prima şansă la calificarea pe mai departe aparţine echipei noastre, care, pe lângă valoarea de ansamblu, are şi avantajul terenului propriu.

Lotul CSM Arcada, valoros şi experimentat

Clubul Arcada s-a preocupat de alcătuirea unui lot complet. Acesta este compus din jucători proveniţi din ţări de pe bătrânul continent, dar şi de peste Ocean. Jucători experimentaţi, cu vechi state în loturile naţionale ale ţărilor respective, dar şi câţiva tineri, dornici de performanţă. Cu aceşti jucători, stafful tehnic - alcătuit din Sergiu Stancu, Răzvan Tănăsescu, Eugen Pascale, fizioterapeut şi Carlo Sati, preparator fizic - este hotărât să obţină cât mai multe succese, pe toate planurile: Divizia A1, "Cupa României" şi Champions League.

Componenţa lotului se prezintă astfel: Marian Bala, Niels Klapwijk, Vasile Talpă şi Liviu Cristudor - din vechea gardă, plus nou-veniţii: Marian Lescov, Michael Keegan, Răzvan Olteanu, Alexandru Raţă, Alexei Nalobin, Filip Sestan, Ovidiu Darlaczi, Eugen Stuart, Mihailo Stankovici şi "liberoul" Vlad Kantor.

Citit 1136 ori Ultima modificare Luni, 21 Septembrie 2020 19:33

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.