Două noi transferuri la echipa de baschet CSM Galați

Două noi transferuri la echipa de baschet CSM Galați
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Echipa de baschet seniori ce va reprezenta Galațiul în Liga Națională mai are nevoie de un singur transfer pentru a-și întregi lotul pentru campionatul viitor.

Noul sezon al Ligii Naționale de Baschet Masculin ar trebui să înceapă cât de curând, iar CSM Galați, formație pregătită din această vară de gălățeanul Florin Nini, e pe cale să-şi încheie formarea lotului. Doi sportivi americani au sosit, luni seară, la Galați și vor fi legitimați la CSM pentru următoarea ediție de campionat. Este vorba despre Ken Darrius Sanqualo Hamilton și Joshua Jalen Brown. Primul dintre ei este un jucător care evoluează sub panou, pozițiile 4 sau 5, măsoară 2,06 metri înălțime și are 24 de ani. Hamilton a luat deja contactul cu baschetul european, după ce a evoluat în anii trecuți la AEL Limassol și Omonia Nicosia. Cel de-al doilea american, Brown, conducător de joc, măsoară 1,90 metri înălțime și are 26 de ani. Și Brown este obișnuit cu nivelul european, după o experiență, în urmă cu două sezoane, în campionatul Croației.

Antrenorul Florin Nini s-a declarat mulțumit de cele două transferuri. ”Suntem mulțumiți, sunt doi jucători pe care i-am urmărit foarte mult și iată că am reușit să îi aducem la Galați. Bineînțeles, suntem limitați de un buget anume, care nu ne permite să aducem orice jucători, tocmai de aceea am așteptat până să aducem ceea ce considerăm noi că aveam nevoie pentru a întări echipa”, a spus Nini.

Cei doi sportivi sosiți la Galați sunt nevoiți să stea în izolare timp de 14 zile, după ce au venit din SUA, conform legislației în vigoare. Abia apoi vor putea intra în circuitul de pregătire al echipei.

Mai vine un jucător străin

Pentru a întregi lotul complet, antrenorul Florin Nini ne-a spus că mai este nevoie de încă un jucător, care să evolueze pe postul de shooting guard, așa cum este denumit cel mai bun aruncător al echipei. De asemenea, pentru acest post, clubul gălățean se orientează tot către un jucător străin. ”Din acest sezon este permis ca fiecare club din Liga Națională să aibă șapte jucători străini, noi nu vom atinge acea bornă, dar cred că e nevoie să mai aducem încă unul pe lângă ceea ce avem în clipa de față. Apoi putem să spunem că ne-am format complet lotul și să ne facem antrenamentele în continuare. E greu în această perioadă să poți să îți faci o planificare adecvată pentru că nimic nu e sigur. Nu se știe exact în ce format se va juca noul sezon, la ce distanță se vor disputa partidele între ele. Dar asta este, nu avem ce să facem, trebuie să ne adaptăm la situația actuală”, a spus Nini.

Prima competiție oficială la care va lua parte CSM Galați va fi "Cupa României", în luna octombrie.

Citit 1537 ori Ultima modificare Marți, 22 Septembrie 2020 19:38

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.