CSM Arcada susţine meciul calificării

CSM Arcada susţine meciul calificării
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Ieri, la Sala Polivalentă "Dunărea" a continuat turneul pentru calificarea în etapa a doua a turneului masculin de volei contând pentru Liga Campionilor. Se poate spune că a fost o zi normală, conform programărilor iniţiale ale organizatorilor. De ce afirmăm acest lucru? Pentru că prima zi a fost fără joc oficial, meciul dintre gălăţenii de la Arcada şi croaţii de la Ribola Kastela neputând avea loc. Ajunşi cu o seară înainte la Galaţi, jucătorii din Croaţia s-au prezentat fără documentele care să ateste că au efectuat testul Covid-19 şi că totul este în regulă. Acest test a fost realizat marţi dimineaţa, iar rezultatul a venit abia ieri, după 24 de ore. Marţi seară a ajuns la Galaţi şi echipa finlandeză Ford Store Levoranta Sastamala, aşa că meciul între cele două formaţii oaspete s-a putut disputa ieri, în timp ce CSM Arcada a avut zi liberă.

Marţi seară, la ora meciului cu croaţii, echipa noastră a venit la sală, conform regulamentului competiţiei CEV. În condiţiile în care croaţii nu aveau rezultatele testului, aceştia au rămas la hotel. Astfel, băieţii lui Sergiu Stancu au folosit timpul respectiv pentru un antrenament. S-au echipat, au aşteptat pe teren până când oficialii turneului - observatorul bulgar Borislav Povornikov şi cei doi arbitri programaţi pentru acest joc - turcul Ozan Sarykaia şi ucraineanul Andrei Kovalciuc - au consfinţit în foaia de arbitraj victoria prin forfait a echipei noastre (al treilea arbitru ce oficiază la acest turneu este grecul Alexandros Mylonakis).

Apoi, oficialii au transmis acest lucru la CEV şi Arcada şi-a văzut de pregătire, pentru că în această perioadă, de început în noul sezon competiţional, orice minut trebuie folosit la maximum.

Gălăţenii joacă totul la victorie

Marţi seară, după antrenamentul şi jocul în familie al echipei noastre, i-am solicitat opinia antrenorului Sergiu Stancu, despre turneu, despre ceea ce s-a întâmplat şi despre meciul de astăzi. "Întâlnim o echipă finlandeză cu o bogată experienţă în competiţiile continentale - Liga Campionilor sau CEV Cup, unde este prezentă an de an. Are jucători experimentaţi, precum internaţionalul finlandez Esko, care a jucat şi în alte campionate europene, mai au un leton şi un suedez, plus o serie de internaţionali autohtoni. Avem de susţinut un joc foarte important, ce trebuie câştigat, vrem să realizăm o partidă bună, care să ne aducă victoria şi implicit calificarea în turul al doilea al Ligii Campionilor. Am declarat deseori că ne dorim un parcurs cât mai lung în această competiţie, chiar dacă vom întâlni adversari din ce în ce mai puternici. Dacă trecem de acest turneu - şi nu văd de ce nu am face-o - vom întâlni echipele câştigătoare ale Grupei A şi Grupei C, meciuri ce se vor disputa în luna octombrie".

Partida din ultima zi, dintre Arcada şi Sastamala, va începe la ora 18,00. Se va juca fără spectatori, amatorilor voleiului rămânându-le varianta vizionării la televizor - pe canalele Digi Sport 3 sau Look Sport.

Citit 1490 ori Ultima modificare Joi, 24 Septembrie 2020 16:06

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.