Turneul de la Galați, reprogramat pentru noiembrie

Turneul de la Galați, reprogramat pentru noiembrie
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Situația neprevăzută apărută în urma depistării pozitive cu noul coronavirus a cinci jucători de la CSM Arcada Galaţi a condus la amânarea turneului de calificare pentru grupele Ligii Campionilor. Turneul era programat să debuteze astăzi, la Galați, iar cei din conducerea Confederației Europene de Volei (CEV) l-au anulat și au avansat deja alte date de desfășurare, acestea fiind perioada 10-12 noiembrie. În cadrul teleconferinței programate ieri după-amiază, după închiderea ediţiei noastre, urmau să fie stabilite și celelalte detalii.

Primele semne de coronavirus în lotul CSM Arcada au apărut la sfârșitul săptămânii trecute, când jucătorii au fost supuși testului. Primele rezultate au fost anunțate sâmbătă, au mai fost și duminică, iar în total cinci jucători ai echipei campioane se află în această delicată situație. Aceștia sunt: Marian Bala și Liviu Cristudor, din vechiul lot, plus Vlad Kantor, Marian Lescov și Michael Keegan. Toți jucătorii și stafful tehnic au fost izolați, iar antrenamentele nu au mai continuat.

Echipa noastră va trebui să dispute meciurile calificării în compania campioanelor Poloniei - Jastrzebski Wegiel şi Ungariei - Fino Kaposvar. Gălățenii de la CSM Arcada au obținut calificarea pentru această fază în urma succesului cu 3-2 în fața echipei Sastamala, campioana Finlandei.

În teleconferință, în urma consultării cu conducerile celor trei cluburi implicate, mai era de stabilit locația - la Galaţi sau în Polonia, pentru că gruparea maghiară anunțase deja că nu poate organiza, datele exacte de desfășurare, plus alte amănunte.

Specificăm şi faptul că amânarea turneului de la Galaţi, din 27-29 octombrie, este a doua în această lună determinată de COVID-19, pentru că în perioada 13-15 octombrie trebuia să aibă loc turneul organizat de clubul polonez.

"Ne aflăm într-o situație extrem de delicată. Eram pregătiți pentru aceste confruntări, aveam avantajul terenului propriu, și ţinteam calificarea. Acum va trebui să luăm totul de la capăt", ne-a declarat, ieri, antrenorul campioanei țării noastre, Sergiu Stancu.

În legătură cu competiția internă - Campionatul Diviziei A1, toate datele de desfășurare a meciurilor vor suporta modificările de rigoare.

Citit 1748 ori Ultima modificare Sâmbătă, 07 Noiembrie 2020 00:17

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.