Oţelul a scăpat de emoţiile rostogolirii la matineu

Oţelul a scăpat de emoţiile rostogolirii la matineu
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Chiar dacă n-ar mai obţine nici măcar un punct până la vară, echipa lui Dorinel Munteanu nu s-ar mai putea prăbuşi în Liga a II-a * Echipele aflate sub Oţelul în clasament au multe meciuri directe, dar întâlnesc şi formaţiile implicate în lupta la titlu * „Mai avem de luat cel puţin şase puncte pentru a avea un retur mai bun decât stagiunea de toamnă”, comentează antrenorul roş-alb-albaştrilor *

Matematic, încă nu

Cupele europene rămân greu de atins chiar şi după victoria cu Gloria Bistriţa, un 3-0 convingător, calupul primelor şase poziţii în clasament fiind foarte greu de penetrat.

În schimb, nici despre retrogradare nu se mai poate vorbi la Galaţi, cele trei puncte luate sâmbătă, pe teren propriu, detaşând decisiv formaţia lui Dorinel Munteanu de zona de triaj a Ligii I.

Roş-alb-albaştrii au acumulat 39 de puncte şi se află la 13 lungimi de prima treaptă retrogradabilă. „Matematic, nu suntem salvaţi”, spune antrenorul Oţelului, însă fizic şi chimic, prin gravitaţia elementelor în ultimele runde ale sezonului, picajul în Liga a II-a este subiect închis pentru ediţia 2009-2010.

Şi se mai pot lua puncte destule

Presupunând că „oţelarii” nu vor mai obţine nici măcar un rezultat de egalitate până la finalul întrecerii interne – deşi linia de clasament a grupării locale se poate îmbunătăţi fără eforturi supraomeneşti – este aproape imposibil ca celelalte zece trupe din spatele său să adune punctele necesare pentru retrogradarea lui Gabriel Paraschiv şi compania.

Unirea Alba Iulia pare deja scufundată şi nu mai intră în calculele salvării, iar celelalte nouă echipe vor disputa, în ultimele şapte runde rămase, cincisprezece meciuri directe.

Care va să zică, măcar cincisprezece puncte se vor pierde pe drum (n.r. – un rezultat de egalitate, de pildă, oferă câte un punct fiecărui combatant, iar cel de-al treilea nu se contabilizează). 

„Nu ne culcăm pe-o ureche!”

Oţelul mai are de jucat până la vară cu Poli Iaşi (deplasare, duminică, 18 aprilie, de la ora 16.00), Rapid Bucureşti (acasă), FC Timişoara (deplasare), Unirea Alba Iulia (acasă), Astra Ploieşti (deplasare), FC Vaslui (acasă) şi Universitatea Craiova (deplasare), iar obiectivul returului pentru Dorinel Munteanu este bifarea a cel puţin 23 de puncte.

„Am spus în iarnă că vom face o parte secundă de campionat mai bună decât turul, iar în toamnă am scos 22 de puncte. După jocul cu Bistriţa, am strâns 17, deci ne-ar mai trebui minim şase”.

„Bine, dacă vom scoate cele şase puncte din următoarele două partide nu ne vom culca pe o ureche. Din fiecare joc vreau să scot punct sau puncte”, a comentat Neamţul, aflat ieri în Reşiţa natală.

Explicaţie foto: Gata, nu mai avem presiunea retrogradării! Asta pare a zice Cornel Râpă (stânga) - unul dintre cei mai buni jucători ai Oţelului în victoria cu Gloria Bistriţa: scor 3-0

Citit 1155 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.