VICTORIE URIAȘĂ! Pugilistul Cristian Ciocan a redevenit campion european în versiunea WBO
Foto: Foto Sorin Pană (arhiva 2013)

VICTORIE URIAȘĂ! Pugilistul Cristian Ciocan a redevenit campion european în versiunea WBO
Evaluaţi acest articol
(16 voturi)

 

Pugilistul gălățean Cristian Ciocan (29 de ani) a câștigat centrura de campion european, versiunea WBO, la categoria grea, sâmbătă noapte, după ce l-a învins la puncte pe turcul Erkan Teper, după 12 reprize, într-o gala profesionistă desfăşurată în Germania, la Hamburg.

A fost unul dintre cele mai dificile meciuri din cariera sportivului din comuna Pechea, în faţa unui adversar ce era neînvins (16 victorii din tot atâtea meciuri la profesionişti pentru Teper). Primele patru reprize au fost echilibrate, apoi Ciocan a început să domine, fiind superior lui Teper în rundele 5, 6, 7. Turcul stabilit în Germania a revenit puternic, a fost mai bun în reprizele 8-10, astfel că s-a intrat în ultimele două runde într-o tensiune maximă. Cristian Ciocan şi-a păstrat calmul, a avut o condiţie fizică excelentă, reuşind să câştige destul de clar aceste ultime două reprize. Evoluţia sa a convins doi din cei trei arbitri să-i acorde victoria, astfel că a primit centura WBO European, care era vacantă, în uralele numeroşilor săi susţinători din sala de la Hamburg.

Cristian Ciocan intră pentru a doua oară în posesia acestei centuri, după ce o lăsase vacantă în prima parte anului 2014, când parcursul ascendent al carierei sale l-a adus în situaţia de a trebui să lupte cu adversari ce nu erau europeni, astfel că nu şi-a mai putut pune atunci titlul în joc. Cristian Ciocan cucerise prima dată centura de campion european WBO în 28 septembrie 2012, în urma victoriei în faţa britanicului Danny Williams.

Vârful carierei lui Ciocan a fost disputarea unui meci cu miza de a deveni challanger la titlul mondial, când a fost învins, în 2015, la Londra, de Tyson Fury, englezul care apoi l-a învins pe Wladimir Klitschko şi a devenit campion al lumii.

În urma succesului din meciul cu Teper, Cristian Ciocan are şanse reale de a ajunge la un nou meci eliminatoriu pentru a deveni challanger sau poate chiar direct la o luptă pentru centura supremă.

Citit 19868 ori Ultima modificare Marți, 18 Octombrie 2016 12:05

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.