Gălățenii, calificare merituoasă în Bulgaria

Gălățenii, calificare merituoasă în Bulgaria
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Echipa gălățeană CSM Arcada continuă parcursul în competițiile europene de volei masculin. După ratarea calificării în grupele principale ale Champions League, marți seara, a jucat manșa retur a celei de-a doua competiții continentale, "Cupa CEV".

Meciul s-a disputat în Bulgaria, în compania echipei Montana, o gruparea din topul voleiului masculin din țara de la sud de Dunăre. După un 3-0 la Galați, era de așteptat o replică mai serioasă a bulgarilor și, într-adevăr, astfel au stat lucrurile la Montana. Jocul nu a debutat conform dorințelor noastre și într-un timp scurt tabela a arătat 1-0 pentru gazde. Ai noști au ripostat și au egalat cu 25-16, dar nu au ținut pasul și s-au văzut din nou conduși cu 2-1. De aici a apărut revirimentul așteptat în jocul gălățenilor, care au reușit să egaleze la seturi, obiectiv stabilit de stafful tehnic şi jucători. Cele două seturi aveau să aducă o calificare în faza a doua - optimile de finală ale "Cupei CEV". Până la urmă jocul a fost câștigat de Montana, cu 3-2 (25-18, 16-25, 25-20, 21-25, 15-9). Sextetul de start al CSM Arcada a arătat astfel: Talpă, Lescov, Sestan, Olteanu, Klapwijk, Bala - Cristudor (libero). Pentru că jocul a cerut o serie de schimbări, pe parcursul întâlnirii au mai evoluat: Kantor, Stuart, Jovanovici, Stankovici, Rață, Darlaczi. A arbitrat un cuplu balcanic: Vlatko Ristovski (Macedonia) - Vasileios Vasileiadis (Grecia).

Despre evoluția echipei ne-a vorbit antrenorul Sergiu Stancu”Ne-am așteptat ca echipa gazdă să joace altceva decât la Galați (3-0 pentru CSM Arcada - n.n.), cu o atitudine total diferită. Până la urmă, băieții noștri au avut tăria să revină de la 0-1 și 1-2, iar după egalarea la seturi am trimis în teren și jucători mai tineri și pe cei care jucaseră mai puțin. Am obținut o calificare meritată, care ne plasează între primele 16 participante în cea de-a doua competiție organizată de Confederația Europeană de Volei. Ne gândim în continuare la competiția internă, unde peste două zile vom avea un meci foarte greu, cu Dinamo București. În ceea ce privește competiția continentală, aceasta programează următoarele confruntări în zilele de 15-17 decembrie, la Moscova, unde noi vom juca cu olandezii de la Groningen, iar Dinamo Moscova cu Vojvodina Novi Sad. Învingătoarele vor lupta pentru calificarea în semifinale”.

Solicitările se țin lanț

După o foarte scurtă pauză, campionii de la Arcada vor trebui să se prezinte pentru jocurile din Divizia A1. În zilele de 27-29 noiembrie, clubul gălățean va organiza un turneu cu participarea echipelor Dinamo, "U" Cluj și, bineînțeles, CSM Arcada.

Două zile mai târziu va fi turneu și în competiția feminină, unde CSU Belor va juca împotriva formaţiilor CSU Medicina Tg. Mureș și CS Medgidia, ultimul club fiind organizator. Perioada, 29 noiembrie - 1 decembrie.

Citit 1343 ori Ultima modificare Miercuri, 25 Noiembrie 2020 19:15

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.