Campionii de la CSM Arcada, în fața unor noi examene. „Simt că jucătorii sunt în formă”

Campionii de la CSM Arcada, în fața unor noi examene. „Simt că jucătorii sunt în formă”
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Antrenorul Sergiu Stancu este încrezător în șansele echipei sale de a obţine rezultate bune în perioada următoare, când va avea de disputat două turnee în campionat plus altul în "Cupa CEV".

CSM Arcada a trecut cu brio de primele două luni din acest sezon, inclusiv de o serie de patru jocuri în șase zile. A susținut mai multe jocuri în Liga Campionilor și apoi în Cupa CEV, iar acum privește cu încredere confruntările din finalul acestui an.

Cum considerați parcursul de până acum?

- Echipa s-a prezentat foarte bine, dacă aducem în discuție și faptul că în aceste prime două luni ne-am confruntat și cu pandemia. Pe lângă pregătirile propriu-zise, ne-am preocupat și de testele pentru depistarea coronavirusului. În campionat am acumulat 15 puncte (setaveraj 16:4), cu care ne clasăm pe primul loc, iar în Liga Campionilor ne-am prezentat onorabil. Am trecut de prima etapă, dar am fost stopați de o echipă de calibru, cea din Polonia. De asemenea, în cea de-a doua competiție continentală, Cupa CEV, ne-am calificat în optimile de finală, după ce i-am eliminat pe bulgarii de la Montana.

- Revenind la competiția internă, campionatul Diviziei A1, ce ne puteți spune?

- Ne aflăm într-o perioadă mai puțin solicitantă, după turul de forță de acum două săptămâni, când am jucat patru meciuri în șase zile. Ne pregătim de o nouă deplasare, până în inima Transilvaniei, la Dej, unde, conform programului, avem de susținut un singur joc. Adversară ne va fi CSU Știința București - o nou-promovată, duminică, 6 decembrie. Celelalte două echipe din acest turneu sunt Unirea Dej, cu care trebuia să jucăm în turneul de la Zalău, dar din motive din coronavirus aceștia nu s-au putut prezenta, și CSM Câmpia Turzii, dar aceasta și-a anunțat retragerea din competiție.

-  Cum se prezintă programul în continuare?

- La nici o săptămână după acest turneu, ne vom afla în Cetatea Băniei (11-13 decembrie), unde avem de susținut cel mai dificil joc din campionat, cu SCMU Craiova, un adversar tradițional și dificil în ultimele campionate. De asemenea, vom mai întâlni Știința Explorări Baia Mare și Universitatea de Vest Timișoara. Sperăm într-o comportare bună și în acest ultim turneu, care va însemna și finalul turului de campionat. Simt că jucătorii sunt în formă, au participat cu regularitate la pregătiri, tocmai în ideea de a nu ceda pasul.

-  Dar în competiția europene?

-  După Craiova, ne așteaptă un examen și mai sever, între 15-17 decembrie, când ne vom afla la Moscova, pentru un turneu din etapa a doua a "Cupei CEV". Noi îi vom întâlni pe olandezii de la Groningen, iar gazdele de la Dinamo Moscova vor juca cu Vojvodina Novi Sad. Învingătoarele acestor partide se vor întâlni într-un meci decisiv pentru calificarea în această importantă competiție organizată de Confederația Europeană de Volei. Ne dorim o evoluție la înălțime, pe toate planurile, în acest final de an, iar după aceea să privim cu încredere meciurile ce vor urma anul următor.

În numele cititorilor noștri și al suporterilor CSM Arcada, vă dorim mult succes!

Citit 1384 ori Ultima modificare Joi, 03 Decembrie 2020 23:33

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.