Oţelul, călăul Iaşiului?

Oţelul, călăul Iaşiului?
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Duminică, ora 16.00 * Acum două primăveri, Politehnica scotea, cu preţul de a deveni ridicolă un rezultat de egalitate la Galaţi, iar „oţelarii” ratau astfel participarea în Cupa Intertoto * Ce-ar fi ca duminică, printr-o victorie a trupei lui Dorinel Munteanu, reprezentanta Dulcelui Târg să-şi facă bagajele pentru Liga a II-a? *

POLITEHNICA IAŞI – OŢELUL GALAŢI

Meci de fotbal programat duminică, în etapa a XXVIII-a a Ligii I;

Stadionul „Emil Alexandrescu” – ora 16.00 (în direct la GSP TV);

Echipele probabile:

POLITEHNICA: Brăneţ – Străuţ, Nogo, Munteanu, Costache – Bârlădeanu, Mihajlov, Negru, Miclea – Bujor, Păun. Antrenor: Dumitru Dumitriu.

OŢELUL: Grahovac – Râpă, Sârghi, Costin, Sălăgeanu – Neagu, Giurgiu – Antal, Paraschiv, Ochiroşii – Pena. Antrenor: Dorinel Munteanu.

Arbitri: Teodor Crăciunescu (Rm. Vâlcea) – Iulian Radu şi Valentin Avram (ambii din Bucureşti); rezervă – Ciprian Amarandei (Vaslui).

Amintirile ne chinuiesc

Vă mai aduceţi aminte de ziua de 7 mai 2008? Atunci, în ultima etapă a sezonului, Oţelul juca în propriul fief cu Politehnica Iaşi şi-i trebuia ca aerul o victorie pentru calificarea în Cupa UEFA Intertoto (era ultimul an al acestei întreceri de vară).

Comisiile Federaţiei Române de Fotbal fraternizaseră cu FC Vaslui, iar un succes al Galaţiului în runda de final ar fi anulat amantlâcul de „masă verde” dintre gruparea patronată de Adrian Porumboiu şi forul condus de Mircea Sandu.

Ieşenii, fără dureri de cap (nu mai aveau nicio problemă cu retrogradarea), erau bănuiţi că vor face turism pe malul Dunării şi că punctele vor rămâne în contul echipei pregătite atunci de Petre Grigoraş.

Trageri de timp, leşin simulat…

Aş! Poli şi-a apărat corect şansele, a tras de timp cu orele, ba chiar s-a zbătut până la plecarea spre cabine (antrenorul Ionuţ Popa a simulat un leşin din cauza unui obiect aruncat, chipurile, din tribune, iar stadionul a fost suspendat pentru două etape!), iar scorul final, de 0-0, i-a permis formaţiei vasluiene să acceadă în competiţiile continentale.

Între timp s-au mai schimbat lucrurile, Grigoraş a ajuns să antreneze la Iaşi, iar în tur, pe terenul roş-alb-albaştrilor, s-a consemnat un 4-0 fără drept de apel pentru Galaţi.

Grig a părăsit însă zilele trecute reduta din Dealul Copoului, iar locul i-a fost luat de Ţiţi Dumitriu. Care va să zică, fără fostul preferat al tribunelor dunărene în tabăra adversă, se poate dezgropa noţiunea de revanşă pentru acel 7 mai 2008.     

„Să ne vedem de joc!”

Marius Stan, directorul general al Oţelului, agreează ideea, însă n-o leagă neapărat de evenimentele de acum aproape doi ani de zile.

„Orice meci îţi dă ocazia de a te revanşa, de a fi mai bun decât în meciul precedent şi consider că echipa noastră a trecut peste perioada mai puţin bună de acum două-trei etape”.

„Dacă ne concentrăm corespunzător şi ne vedem de joc, nu mă tem de nicio altă echipă”, a comentat şeful clubului local.

Antrenorul Dorinel Munteanu îi ţine isonul: „Am întreg lotul la dispoziţie, fără Axente, care îşi va ispăşi duminică ultima etapă de suspendare, şi sper să scoatem punct sau puncte”.

O victorie a „oţelarilor” în Dulcele Târg ar condamna Politehnica la retrogradare. Aşa ar fi corect, după acel urât 0-0 de acum două primăveri.

Explicaţie foto: Sârghi (în picioare) şi colegii săi au lovit rău de tot Iaşiul în tur:  scor 4-0. Duminică, au ocazia de a îngenunchea decisiv formaţia din Copou

Citit 900 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.