Dolce far niente

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Scriam vineri, pe la prânz, că meciul lui Lucian Bute cu Edison Miranda nu va fi transmis de nicio televiziune românească, în ciuda faptului că boxul este mai popular la noi decât defilările pe cat-walk ale Monicăi Columbeanu, or alte mondenităţi lipsite de sevă.

Iar un campion mondial, precum gălăţeanul plecat în Canada, nu se luptă în fiecare zi ca episoadele din „Tânăr şi neliniştit”.

Dacă nu-l difuzezi atunci când trebuie, degeaba vorbeşti despre grile de programe, emisiuni de maximă audienţe şi filme block-buster. Pe seară, începuse să circule vestea că, totuşi, partida de la Montreal va fi transmisă de un anume Dolce Info, titulatură care nu-mi garanta, la prima vedere, comentariu în limba română.

„Ce-i asta, frate? Dolce cum? E în maghiară? Cum, îl dau ungurii, iar noi nu-l dăm?”, mi-a replicat, deja iritat, un apropiat când l-am binecuvântat cu vestea că vom vedea box de înaltă ţinută.

Sâmbătă dimineaţă, altă calimeră! „Se va transmite la TVR! Au luat decizia să-l vadă toată lumea”, am auzit de la un alt împătimit al „nobilei arte”.

Ufff, am răsuflat uşurat. Peste o altă jumătate de oră, la loc comanda în ce priveşte postul care urma să-l aducă pe Bute în ţară pe calea undelor!

„Ungurii” (dacă aşa au fost percepuţi, nu-i vina noastră!) de la Dolce Info deveneau din nou ţinta principală, şi eram cu mâna pe antene, doar-doar l-om prinde.

În după-amiaza aceleiaşi zile, se insinua şi o variantă „românească”: „Telesport va transmite în direct evenimentul de la ora 5.00, ora României!”

Campania de promovare a meciului era chiar enervant de puternică, şi pe Realitatea TV, dar şi pe Telesport, ambele canale făcând parte din acelaşi trust.

Dolce a ţinut atunci să ridice vocea: „Partida Bute – Miranda va fi, şi pe Dolce, dar şi pe Telesport.” Chiar şi aşa, datele problemei nu se schimbau, chiar dacă abonaţii Digi TV, RDS şi altele, câte or mai fi nu aveau acces la spectacolul de peste Atlantic.

Sâmbătă seară, după ora 16.00, joaca de-a televizarea şi-a dat a mia oară cu ranga peste picioare: nu se mai dă pe niciun Telesport, negocierile au picat!

Deci trebuie să prindem Dolce Info ca să trăim în direct emoţia unui nou knock-out a bravului pechean.

„Băi, mai lasă-mă cu ungurii ăştia ai tăi! N-auzi că nu ştiu ce-i aia Dolce Info?”, m-a repezit supărăciosul prieten după ce i-am adus la cunoştinţă ştirile de ultimă oră.

TVR nu, Telesport ba, GSP TV şi Digi Sport nici atât, Sport.ro la fel. Bute a rămas campion mondial pe Dolce Info, post cu nici măcar un milion de telespectatori.

Discriminare? Cât Casa Poporului, dar aleşii neamului sunt pe alt canal: Dolce far niente!

Citit 555 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.