CSM Arcada, învinsă fără drept de apel!

CSM Arcada, învinsă fără drept de apel!
La doi pași de Cupa României
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Obiectivul clubului gălățean de a cuceri trofeul "Cupa României" s-a năruit aidoma unui castel de nisip, ai noştri pierzând fără drept de apel în fața dinamoviștilor bucureșteni.

Echipa de pe locul al cincilea din clasamentul la zi al Diviziei A1 (21 de puncte) a învins liderul autoritar al campionatului (33 de puncte). Turneul final pentru "Cupa României" a fost programat la Cluj-Napoca, unde au luat parte cele 11 echipe din primul eșalon, plus cea mai bună echipă din liga secundă. Arcada a învins-o categoric pe Steaua, scor 3-0, în sferturile de finală, însă a capotat în cel de-al doilea examen, 0-3 cu Dinamo.

Jocul echipei noastre nu a corespuns, aceasta înregistrând o înfrângere supărătoare. Ca scor, 0-3 (19-25, 19-25, 20-25), dar și ca evoluție de ansamblu.

Despre această neplăcută și surprinzătoare contraperformanță am solicitat părerea profesorului Sergiu Stancu, antrenorul dublei campioane CSM Arcada Galați.

”Ce să mai spunem? Nu am reușit să facem cel mai bun joc al nostru, în această semifinală, cu Dinamo. După o prestație exactă cu Steaua, în sferturi, scor 3-0, în meciul de sâmbătă nu am repetat nici pe departe evoluția. Este a doua oară în ultimele trei sezoane în care Dinamo ne-a eliminat din drumul spre trofeu. Cu doi ani în urmă, am pierdut, scor 1-3, chiar în finală, iar acum am fost îndepărtați de șansa cuceririi acestui trofeu chiar mai devreme. Acum, la Cluj, am început destul de bine, însă au apărut unele inexactități în jocul nostru (n.n. – poate prea multe). De cealaltă parte, bucureștenii au prins o zi deosebită și de aici a venit acest insucces supărător. Respectând legile fair-play-ului, trebuie să spun că Dinamo a meritat victoria”.

Campionatul, singura miză rămasă

Antrenorul Sergiu Stancu ne-a declarat că întreaga concentrare va fi direcționată acum pe câștigarea celui de-al treilea titlu consecutiv la CSM Arcada.

”În continuare nu ne rămâne decât să ne amplificăm pregătirile și să analizăm jocul slab de astăzi. Trebuie să ne concentrăm acum pe campionat. Mai avem multe jocuri de disputat, iar misiunea noastră este de a juca din ce în ce mai bine, pentru a reuși să ne trecem în cont al treilea titlu consecutiv. Avem potențial și va trebui să-l valorificăm pe deplin”, a adăugat profesorul Sergiu Stancu.

Gălățenii au început "sextetul" cu: Nalobin, Klapwijk, Bala, Talpă, Lescov, Sestan – Cristudor (libero). Au mai intrat, fără să fi influențat prea mult soarta partidei, Rață, Jovanovici, Stankovici, Olteanu și Kantor.

A arbitrat cuplul Tudor Pop (Cluj) și Alin Mateizer (Ploiești).

Meciul finalei pentru adjudecarea trofeului a avut loc ieri, între SCMU Craiova și Dinamo, formația olteană/bucureștenii, impunându-se cu scorul de 3-1.

Citit 1282 ori Ultima modificare Luni, 01 Februarie 2021 01:13

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.