CSM Galați a fost supus controlului Curții de Conturi

CSM Galați a fost supus controlului Curții de Conturi
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

Cea mai mare structură sportivă din orașul Galaţi a avut de dat socoteală pentru activitatea sa din ultimii doi ani.

Clubul Sportiv Municipal (CSM) Galați s-a înființat în urmă cu aproape trei ani, iar la finalul anului trecut a fost supus unui control din partea Curții de Conturi, care a depistat câteva nereguli organizatorice. Există și câteva cheltuieli care, conform raportului Curții de Conturi, nu au avut atașate documente justificative suficiente. Clubul a avut obligația să prezinte raportul către Consiliul Local Galați, iar în perioada următoare sunt așteptate decizii de îndreptare a situațiilor găsite în neregulă.

Printre cheltuielile buclucașe pentru CSM Galați au fost cele cu serviciile de masă și cu transportul sportivilor (de exemplu, bilete de avion pentru străini). Până pe 30 aprilie 2021, cei de la Clubul Sportiv Municipal vor trebui să justifice toate cheltuielile efectuate în acest sens. În mare parte, prin aceste rapoarte se poate observa cum forma de organizare a unui club sportiv municipal este destul de dificil de gestionat, având în vedere viteza de reacție necesară în activitatea sportivă în raport cu modul birocratic în care trebuie efectuate cheltuieli esențiale.

Fără interimari, de-acum înainte

Un alt aspect punctat de către Curtea de Conturi este acela că au existat până în prezent numai interimari în funcția de director, fapt de neacceptat pe termen lung. Mai întâi a fost Marius Cosoreanu, apoi şefia a fost preluată de Radu Cosca (aflat încă în funcție). Până la finalul lunii aprilie a acestui an va fi necesar ca directorul să fie în funcție ca urmare a unui examen susținut, nu prin numirea de către primar, așa cum s-a întâmplat până acum. La punctul 4 al raportului întocmit de către Curtea de Conturi s-a decis: ”Veți comunica atât Primăriei Municipiului Galați, cât și Consiliului Local Galați despre situația neorganizării concursului pentru ocuparea funcției de director, astfel încât ocuparea acestui post să se realizeze conform prevederilor legale”. Rămâne de văzut dacă actualul director Radu Cosca va rezista în funcție.

Fundația, în stand-by

Altfel, o altă modificare ce așteaptă să fie realizată în perioada următoare este cea a preluării bazelor sportive sub tutela CSM Galați de la Fundația Sportul Gălățean. Încărcarea clubului cu bazele sportive presupune și suplimentarea numărului de angajați, astfel că, cel mai probabil, majoritatea angajaților fundației își vor găsi locul la CSM, în condițiile în care se va realiza proiectul Primăriei de a trece și bazele sportive la clubul municipal.

Citit 1879 ori Ultima modificare Miercuri, 03 Februarie 2021 18:53

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.