Gălățenii se apropie de play-off

Gălățenii se apropie de play-off
Evaluaţi acest articol
(9 voturi)

Trupa lui Florin Nini a reușit să producă prima sa surpriză a sezonului, după un succes de răsunet, la Dinamo acasă.

Baschetul gălățean a reușit să iasă la suprafață din nou, după mai mult timp, cu un succes de amploare, după victoria celor de la CSM Galați, în Liga Națională de baschet masculin, cu Dinamo, chiar la București. A fost 82-75, ca urmare a ultimelor două sferturi câștigate de gălățeni după o evoluție consistentă. MVP-ul partidei a fost Maksim Sturanovic, care a reușit să-și treacă în cont 23 de puncte și 14 recuperări (double-double). Ceilalți marcatori au fost: Eads (16 puncte), Brandon (12), Hamilton (12), Bruncevici (10), Ciotlăuș (5), Brown (2) și Vlad (2). Ca urmare a acestui succes, gălățenii pot spera de acum înainte la ocuparea unui loc între echipele de play-off, la finele sezonului regular. CSM Galați are de disputat două restanțe, cu două contracandidate în accederea între primele opt echipe, CSM Focșani și SCM Miercurea Ciuc. Cele două jocuri se vor disputa în perioada 28 februarie - 2 martie, la Focșani.

În cadrul aceluiași turneu, gălățenii au pierdut, la o zi distanță de succesul cu Dinamo, în faţa celor de la SCMU Craiova, scor 58-72. La finalul celor două partide, antrenorul Florin Nini ne-a declarat că este mulțumit de ceea ce au arătat jucătorii săi pe teren.

Sunt mulțumit că am reușit să ne întoarcem cu o victorie, după ce am jucat cu două echipe aflate în prima jumătate a clasamentului. Primul joc a fost exact cum trebuie, cum l-am pregătit. Au tras toți jucătorii, au fost atenți, concentrați până la capăt. În cel de-al doilea joc, am plătit tribut efortului depus și pe final s-a făcut diferența, pentru că n-am mai putut avea același nivel de energie”, ne-a spus Florin Nini.

Revin și absenții

Victoria cu Dinamo este impresionantă și prin prisma faptului că gălățenii au abordat partida fără doi jucători importanți din lot. Este vorba despre Davor Konjevici și Vlad Negoițescu. Este așteptat ca cei doi să revină la următoarele partide de campionat, de la finalul lunii.

Când lotul va fi complet, consider că putem avea altă abordare, chiar mai bună față de ceea ce am arătat până acum. Din păcate, până în momentul de față, mereu am avut de suferit într-un fel sau altul la nivelul lotului, altfel poate că am fi obținut mai multe victorii. Drew Brandon a debutat și el bine cu Dinamo, când a avut energia necesară pentru un astfel de duel, însă s-a văzut apoi, contra Craiovei, că fizic încă nu e pus la punct. De aceea am speranțe de progres în jocul nostru și sper că vom face o figură frumoasă în continuare, ne-a declarat antrenorul gălățenilor.

Drew Brandon, cel mai recent transferat jucător de gruparea gălățeană, a reușit să marcheze 12 puncte cu Dinamo, plus trei recuperări și alte trei asisturi.

Citit 1246 ori Ultima modificare Luni, 08 Februarie 2021 17:03

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.