Punctaj maxim pentru Arcada, în turneul de la Galați

Punctaj maxim pentru Arcada, în turneul de la Galați
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Șase puncte și 6-0 la setaveraj au înregistrat jucătorii de la CSM Arcada în cel de-al optulea turneu din Divizia A1 de volei.

Turneul organizat la Galați de CSM Arcada, la Sala Sporturilor "Dunărea", a consemnat două succese concludete. A fost 3-0 cu Steaua, o puternică echipă din actualul sezon, respectiv același scor cu nou-veniții în primul eșalon de la CSU Brașov.

Echipa noastră a demonstrat încă o dată, dacă mai era nevoie, de ce este dublă campioană națională. În meciul cu Steaua, partidă cu mare miză pentru configurația clasamentului, combatantele au fost preocupate de punctele puse în joc, dar și de calitatea prestației. Ei bine, ai noștri au manifestat multă siguranță și stăpânire de sine în momentele decisive. Elevilor lui Sergiu Stancu le-au ieșit jocul în finalurile de set, atunci când au gestionat foarte bine tabela, atuuri care dau bine unor campioni. De-a lungul celor trei seturi ale meciului cu Steaua a fost o frumoasă dispută sportivă, foarte echilibrată și cu momente de volei autentic, iar câștig de cauză au avut băieții noștri. Spre edificare, iată "radiografia" acestui joc. Setul 1: 3-3, 5-8, 9-9, 13-14, 16-18, 18-21. Acest moment delicat a fost rezolvat în mod inspirat de antrenorul gălățenilor care a solicitat cel de-al doilea time-out. De aici, scorul a mers în favoarea noastră: 21-21, 25-23, cu punctul izbăvitor realizat de Klapwijk direct din serviciu - asul campionului.

Aceeași fizionomie echilibrată au avut și următoarele două acte. În setul 2: 4-4, 8-8, 14-14 și 25-22 (nu mai puțin de 12 momente de egalitate pe parcursul setului), respectiv, setul 3: 3-3, 7-7, 14-14, 19-19, 25-22, după 14 egalități.

"Sextetul" de start a arătat astfel: Nalobin, Lescov, Talpă, Sestan, Bala, Klapwijk - Cristudor (libero). Tehnicianul gălățean i-a folosit pe toți ceilalalți jucători de pe bancă: Rață, Jovanovici, Stuart, Olteanu, Stankovici, Kantor și Darlaczi.

Poziție consolidată

Cel de-al doilea meci al turneului a avut loc între Steaua, cu foștii gălățeni Matei și Muscină în teren, și CSU Brașov, încheindu-se cu victoria militarilor, 3-0 (17, 17, 14).

Cu interes a fost așteptat și jocul de ieri, cel pe care CSM Arcada l-a disputat cu brașovenii, în care campionii porneau drept mari favoriți. Și așa a și fost, trupa lui Sergiu Stancu s-a impus după aproape o oră de joc: 25-14, 25-12, 25-9. A fost un joc la discreția campionilor, în care pe teren s-au aflat mai mult jucătorii care au evoluat mai puțin până acum pentru formația gălățeană.

Turneul i-a avut ca arbitri pe Alin Mateizer (Ploiești) și Cristian Ouatu (Piatra Neamț).

Tehnicianul Sergiu Stancu a concluzionat, ca urmare a rezultatelor obținute la acest turneu, că echipa sa și-a consolidat poziția de lider. “A fost un turneu favorabil, încheiat cu un bilanț excelent. Cu punctele obținute ne-am consolidat și mai mult poziția din clasament. Ne așteaptă un nou examen dificil, la Dinamo, apoi vom mai avea un test cu o contracandidată în ultimul turneu, cel de la Galați, 27-29 martie, cu craiovenii. După disputarea ultimelor jocuri din sezonul regulat, ne vom concentra pe partidele din play-off, locurile 1-4, în care vom juca pentru cel de-al treilea titlu național“, ne-a declarat antrenorul Sergiu Stancu.

Următorul turneu al Diviziei A1 de volei masculin pentru gălățeni este programat în perioada 27 februarie - 1 martie, la București, în organizarea Clubului Dinamo.

Citit 826 ori Ultima modificare Duminică, 14 Februarie 2021 15:16

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.