Evaluaţi acest articol
(1 Vot)
Fii primul care postează comentarii!

În acest weekend, voleiul masculin din prima linie va fi din nou în actualitate. De astăzi și până duminică sunt programate meciurile celui de-al treilea turneu al returului Diviziei A1.

CSM Arcada, liderul incontestabil al clasamentlui la zi și campioana ultimelor două ediții, va juca în Capitală, în organizarea Clubului Dinamo. În afara celor două cluburi, în Sala "Dinamo" va mai fi prezentă și echipa Universității Cluj.

Toată atenție este concentrată asupra duelului dintre Dinamo și CSM Arcada, programat să se dispute astăzi, de la ora 15:00, meci ce va putea fi urmărit de amatorii sportului cu mingea peste plasă pe micul ecran, la TVR 3. Chiar dacă pe moment miza nu pare a fi una uriașă, partida are importanța sa, ce nu poate fi ignorată. În primul rând, meciurile dintre cele două echipe au dat naștere, de fiecare dată, unor dispute aprige și au generat spectacole de calitate. Evident, același interes există și de această dată. La ora actuală, cele două forțe ale voleiului românesc au aceleași ambiții, ce dăinuie de ani de zile. În ciuda diferenței de poziții și puncte din clasament - Arcada, locul 1, cu 39 puncte; Dinamo, la 12 puncte distanță - jucătorii celor două echipe vor intra pe teren animați de gândul obținerii tuturor punctelor puse în joc. De aceea, meciul se anunță extrem de interesant.

Arcada caută un nou succes

Despre acest meci, i-am solicitat o declarație profesorului Sergiu Stancu, antrenorul gălățean. ”Un joc foarte important, cu o echipă care ne-a învins în Cupa României, o grupare de top a voleiului românesc. Am pregătit meciul cu mare atenție, băieții simt din plin importanța acestei noi confruntări, astfel că suntem hotărâți să demonstrăm că nu jocul din Cupă e valoarea noastră. Numai printr-o evoluţie foarte bună vom putea obține victoria. Vom aborda disputa cu cei mai în formă jucători la ora partidei. Știm că ne așteaptă o replică dârză din partea unei grupări în fața căreia se câștigă foarte greu pe terenul său, dar și noi suntem pregătiți pentru acest lucru”.

Gălățenii și-au urmat riguros programul de pregătire, iar marți au efectuat testul Covid, un examen ce a devenit obișnuință. Acest prim examen a fost trecut cu brio - toată lumea este aptă de joc!

Ieri-dimineață, s-a efectuat un ultim antrenament, iar în jurul orei prânzului s-a plecat spre Capitală, pentru ca în cursul serii să aibă loc ședința de pregătire oficială. A făcut deplasarea întregul lot de jucători, în frunte cu căpitanul Niels Klapwijk, alături de Lescov, Nalobin, Sestan, Bala, Cristudor și ceilalți până la 14.

Toată lumea din tabăra gălățenilor este încrezătoare într-o evoluție bună, care să aducă o undă de bucurie miilor de simpatizanți, cu ajutorul imaginilor de această dată, din cauza restricțiilor ce îi țin încă departe de participarea directă în sală.

Meciul al doilea al gălăţenilor se joacă sâmbătă, de la ora 12:00, cu "U" Cluj.

Partida de astăzi din Sala "Dinamo" va fi condusă de un cuplu de arbitri de calibru - internaționalii Paul Szabo (Oradea) şi Florin Dragomir (București).

Citit 698 ori Ultima modificare Joi, 25 Februarie 2021 22:47

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.