Sportive artiste, în echipa gălățeană de volei

Sportive artiste, în echipa gălățeană de volei
Două colege de apartament împărtășesc aceleași pasiuni. O serie de picturi realizate de cele două în ultima perioadă, de când a început actualul sezon
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Sorina Miclăuș și Adina Roșca, două dintre voleibalistele de la CSU Belor Galați, sunt pasionate de domenii artistice, astfel că își petrec timpul liber sub astfel de influențe, de la citit la pictat, cântat la chitară sau fotografie.  

Voleiul gălățean feminin se poate mândri cu performanțe la cel mai înalt nivel, cu anii de glorie ai CSU Metal Galați, multiplă campioană a României. Clubul Sportiv Universitar, cu sprijinul companiei Belor, a reluat tradiția voleiului și a reușit, pas cu pas, să revină în elită, cu un cuvânt greu de spus. De remarcat faptul că s-a pus accentul pe jucătoare localnice, atât cât s-a putut, dar și pe aducerea de jucătoare românce de perspectivă, așa cum este cazul celor două protagoniste asupra cărora ne vom concentra astăzi: Sorina Miclăuș și Adina Roșca.

Ambele au excelat în perioada de juniorat și au reușit să facă pasul cu brio la nivel de senioare. Deși se știau dinainte de transferul la CSU Belor, la Galați și-au construit o prietenie frumoasă, fiind și colege de apartament.

Pasiunile celor două sunt extrem de interesante și demne de toată lauda, având în vedere că preferă să-și petreacă timpul liber, în afara orelor de antrenament, focusate pe diverse forme de artă. Fie că e vorba de pictură, așa cum face Sorina de mai mult timp, iar mai nou, inspirată de colega sa, și Adina Roșca, fie că e vorba de fotografie, citit sau cântat la chitară.

“Sorina pictează și face și niște fotografii extraordinare cu peisaje. Cântă și la chitară. Eu dacă aș avea talentul ei, m-aș filma și m-aș posta zi de zi. Datorită ei m-am apucat de pictat. La început îmi era rușine, nici măcar ei nu-i arătam ce fac“, ne-a spus Adina.

Faleza, locul preferat

Fetele s-au obișnuit deja cu Galațiul și au locurile lor preferate. Faleza este locul preferat, însă nu este singura zonă în care le place să-și petreacă timpul în aer liber. “Ne place să mergem pe faleză, în general, să facem poze acolo. Mai ales când e însorit și se vede foarte frumos. Și când apune soarele. Ne plimbăm mult și prin Centru, la Universitate, este și o librărie, e și o cafenea care ne place acolo. În acea zonă e locul nostru preferat de poze“, a spus Sorina.

Monedele virtuale, noua preocupare

Atmosfera din cadrul echipei este mai bună ca niciodată, iar fetele sunt încântate de mediul pe care l-au găsit la Galați. Față de sezonul precedent, în această formulă se simt și mai confortabil pentru că majoritatea fetelor sunt tinere și au pasiuni comune.

“Suntem foarte unite, ne înțelegem foarte bine și e un lucru bun că suntem de vârste apropiate și avem, în mare parte, aceleași pasiuni. Vorbim despre make-up, chiar și despre criptomonede. Despre fenomenul cripto vorbim și cu antrenorul secund chiar“, a spus Adina.

Turneu la Galați

Următorul turneu al celor de la CSU Belor se va disputa chiar la Galați, de sâmbătă până luni. Fetele noastre vor avea de jucat cu Dinamo și cu "U" Cluj, în tentativa de a obține o clasare cât mai bună la finalul sezonului. Momentan, CSU Belor ocupă locul 8 în clasament, dar vizează să ajungă cel puțin pe poziția a șasea la finalul actualei ediții de campionat.

Partidele din cadrul turneului de la Galați vor putea fi urmărite live video pe contul oficial de Facebook al CSU Belor.

În foto, galerie - Sorina Miclăuș și Adina Roșca:

Citit 1681 ori Ultima modificare Marți, 02 Martie 2021 23:21

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.