Sezon excelent pentru jucătorii CSM Arcada, după prima parte a Diviziei A1

Sezon excelent pentru jucătorii CSM Arcada, după prima parte a Diviziei A1
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

S-a încheiat sezonul regulat al Campionatului Național de volei pentru echipele masculine. Echipa Galațiului, care a repetat evoluţia foarte bună, se menţine printre formațiile de elită ale competiției.

La finele sezonului regulat, CSM Arcada se află în fruntea clasamentului cu un bilanț excelent: 18 victorii, două înfrângeri, 55 de puncte și un setaveraj de invidiat, 57:9. Foarte interesant este și ecartul de puncte față de urmăritoare. Zalăul și Steaua au câte 46 de puncte, iar Craiova e a patra echipă calificată în play-off, cu 44 de puncte. Cu această zestre, cele mai bune patru echipe se vor prezenta la meciurile din faza a doua a campionatului, pentru desemnarea ierarhiei finale. Turneul se va desfășura în două etape: 8-10 aprilie, în organizarea clubului din Zalău, iar o săptămână mai târziu (15-17 aprilie), echipele se vor întrece la Galați.

Turneul gălățean, dominat de gazde

În weekend, în orașul nostru s-au disputat ultimele partide ale campionatului din sezonul regulat, găzduite de Sala Sporturilor "Dunărea". A fost un turneu dominat clar de către CSM Arcada, care a pierdut un singur set: 3-1 cu Craiova, 3-0 cu Știința Baia Mare și 3-0 cu UV Timișoara. Celelalte rezultate: Craiova a câștigat, scor 3-0, cu Știința Baia Mare și la același scor cu UV Timișoara, iar în cel de-al șaselea meci, Baia Mare - Timișoara 3-1. Oaspeții noștri s-au pus de acord că a fost un turneu reușit asigurat de către CSM Arcada, completat de arbitraje de calitate asigurate de: Paul Szabo (Oradea), Benone Vișan și Florin Dragomir (București), Cristian Botezatu (Piatra Neamț).

Sergiu Stancu, încrezător pentru al treilea titlu

Sergiu Stancu, antrenorul celor de la CSM Arcada, ne-a declarat că este încrezător în șansele echipei sale de a reuși câștigarea celui de-al treilea titlu consecutiv.

"Am avut un campionat disputat în condiții speciale, din cauza pandemiei, cu turnee în locul etapelor săptămânale. Ne-am prezentat cu un lot alcătuit din jucători experimentați, de mare valoare, componenți ai loturilor naționale, completat cu tineri dornici de performanță. Am parcurs foarte bine sezonul regulat, în care am acumulat suficiente puncte, ceea ce ne va permite să abordăm cu mare încredere turneul play-off, locurile 1-4. În această formulă ne vom întâlni cu Zalăul, Steaua și Craiova, toate fiind advesare de calibru. Consider că avem suficientă forță de joc, care să ne apropie de cel de-al treilea titlu de campioni, pentru care am muncit foarte mult și vom face același lucru în continuare. Turneul se anunță foarte echilibrat, cu câte trei meciuri în trei zile, atât în prima, cât și în a doua sa parte. Dar cred că avem create condițiile pentru a realiza o nouă performanță. Pentru acest lucru ne vom continua pregătirile cu mare atenție, sperăm să revină în lot și moldoveanul Vasile Talpă, pentru a putea ataca aceste ultime șase jocuri în formulă completă. Firesc, ne așteaptă meciuri solicitante, fiecare echipă dorindu-și să participe la împărțirea medaliilor", ne-a declarat profesorul Sergiu Stancu.

Perioada de aproape două săptămâni până la turneul final va fi cât mai judicios folosită pentru a putea face față acestor meciuri. Obiectivul echipei gălățene este obținerea celui de-al treilea titlu consecutiv, lucru pe deplin realizabil.

Citit 1043 ori Ultima modificare Marți, 30 Martie 2021 01:26

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.