Fetele de la CSU Belor, misiune foarte grea

Fetele de la CSU Belor, misiune foarte grea
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Cele 12 echipe feminine din primul eșalon de volei românesc se întâlnesc în ultimul turneu al Campionatului Diviziei A1. Gălățencele vor juca trei partide în cadrul turneului organizat de Știința Bacău, alături de formația gazdă, CS Voluntari și Alba Blaj.

Clasamentul la zi ne arată că prima grupă valorică a turneului principal play-off, locurile 1-4, s-a cam conturat. Iată-le pe primele patru clasate: 1. CSM Târgoviște 53 puncte, 2. Alba Blaj 52 p, 3. Dinamo 42 p, 4. CS Medgidia 38 p. Avem o echipă surpriză, cea din Medgidia, între primele patru și două formaţii din fruntea clasamentului care ar putea schimba locurile între ele până la startul play-offului.

Ceva mai strânsă este lupta pentru grupa locurilor 5-8, care se prezintă astfel: 5. CSM Lugoj 30 p, 6. Știința Bacău 29 p, 7. CSO Voluntari 26 p, 8. CSU Belor 25 p, iar în continuare, 9. Rapid București 21 p, 10. Argeș Pitești 14 p, 11-12. CS Medicina Tg. Mureș și U Cluj, câte 6 puncte.

Gălățencele vor avea mult de lucru

Cu o linie de clasament destul de echilibrată, 19 meciuri, nouă victorii și zece înfrângeri, 25 de puncte (setaveraj 32-36), CSU Belor este nevoită să facă mari eforturi pentru a nu aluneca în ultima grupă. Principala contracandidată la poziția a opta este Rapidul. Formația bucureșteană va avea de disputat două partide pe care le poate câştiga, cu CS Medicina Tg. Mureș și "U" Cluj, ultimele două clasate.

Antrenorul Bogdan Paul este conștient de faptul că echipa sa poate încheia sezonul în ultima grupă valorică, însă face apel la mobilizarea și determinarea jucătoarelor pentru a obține un succes ce le-ar asigura prezența în grupa 5-8. CSU Belor va juca astăzi, de la ora 14:00, cu CSO Voluntari, apoi mâine, de la 17:00, cu gazdele de la Știința, iar turneul va fi încheiat duminică, în compania multiplei campioane Volei Alba Blaj.

"Într-adevăr, avem o situație deloc liniștitoare, dar totul se joacă. În cele trei meciuri de la Bacău ne vom lega speranțele de primele două, în mod desoebit, cele cu CSO Voluntari și Știința Bacău. În ceea ce privește confruntarea cu multipla campioană, echipa din Blaj, aceasta este aproape imposibil de abordat, dată fiind diferența mare de valoare. Mergem în orașul lui Bacovia în bună stare de joc, medical și fizic, iar pe teren vom da totul pentru o evoluție cât mai bună. Avem nevoie de multă putere de concentrare, de o permanentă determinare", ne-a declarat antrenorul Bogdan Paul.

CSU Belor, de aseară la Bacău

Echipa noastră a ajuns ieri-seară la Bacău cu gândul la o comportare la înălțime. Iată lotul deplasat: Anamaria Berdilă (căpitanul echipei), Lara Vukasovici, Elena Beceva, Adina Roșca, Andrea Lakovici, Andreea Tămaș, Borislava Saykova, Sorina Miclăuș, Talita do Nascimento, Mirela Şahpazova, Nikolina Bozicevici și Violeta Stan. Fetele au efectuat miercuri testul Covid, trecut cu brio, iar acum așteaptă cu încredere startul partidelor din cadrul ultimului turneu din sezonul regulat.

"Cavalerii fluierului" de la meciurile echipei noastre provin din orașele Piatra Neamț - Octavian Diaconița, şi Cluj-Napoca - Tudor Pop.

Citit 1613 ori Ultima modificare Joi, 01 Aprilie 2021 19:19

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.