Semne de îngrijorare pentru promovarea Oțelului

Semne de îngrijorare pentru promovarea Oțelului
Evaluaţi acest articol
(12 voturi)

Formația roș-alb-albastră este aproape de a ajunge la barajul de promovare, însă fără a reuși să câștige până acum vreun meci cu contracandidate.

Eșecul de pe teren propriu cu Dacia Unirea Brăila, scor 1-2, în runda din weekend, a ridicat multe semne de îngrijorare în tabăra Oțelului, care are un bilanț dezastruos în fața contracandidatelor. Dacă ținem cont de duelurile din acest sezon cu Brăila și CSM Focșani (inclusiv meciul din Cupă), Oțelul n-a câștigat niciodată în cinci jocuri, a remizat de două ori și a pierdut în celelalte trei. Mai mult, în cele două remize cu CSM Focșani, a fost echipa care a revenit pe final în joc printr-un gol egalizator. A pierdut cu Brăila, 2-3 și 1-2, iar cu CSM Focșani statistica arată 0-1, 1-1 și încă o dată 1-1.

Formația gălățeană mai are nevoie de un succes din următoarele două partide pentru a fi sigură de prezența la barajul de promovare, cel mai probabil de pe locul secund, după eșecul cu Brăila. Oțelul va juca sâmbătă, acasă cu Sporting Liești, apoi are o deplasare facilă la Chiscani, contra ultimei clasate pe care a bătut-o în tur cu 7-0.

Cristian Munteanu, managerul general al Oțelului, nu este deloc descurajat de înfrângerea cu Brăila și crede în continuare în șansele echipei sale la promovare. ”Pentru noi este important ca la final să promovăm, nu mai contează altceva, iar în astfel de momente trebuie să fim uniți. Primul obiectiv de îndeplinit al echipei este acela de a ajunge la baraj, urmat de cel de-al doilea, de a promova. Nu mai contează dacă până atunci am câștigat sau pierdut cu vreo echipă sau alta. Sunt încrezător, am încredere în lotul nostru, în antrenorul nostru. Avem valoare și asta trebuie să demonstrăm la baraj”.

Foresta, adversarul cel mai probabil

În primul baraj de promovare pe care l-ar avea Oțelul de disputat, dacă va încheia sezonul pe locul secund, adversară va fi prima clasată din Seria I, acolo unde conduce Foresta. Fosta echipă pregătită de Grigoraș are două jocuri facile în ultimele două runde și un avans de patru puncte față de a treia clasată. Situația e puțin mai complicată la Bucovina Rădăuți, echipa de pe locul 2, la egalitate de puncte, care e amenințată cu depunctarea. Foresta și Bucovina au câte 33 de puncte, urmate de Știința Miroslava (29) și Ceahlăul (28). Fără să mai fie meciuri directe între echipele implicate în lupta la vârf, primele două par mari favorite pentru a ocupa locurile de baraj. Astfel, am putea asista la duelurile Bucovina Rădăuți - Dacia Unirea Brăila și Oțelul Galați - Foresta Suceava, tur - retur, iar învingătoarele între ele în finala barajului pentru accederea în liga secundă, tot în dublă manșă.

Citit 2290 ori Ultima modificare Luni, 19 Aprilie 2021 17:18

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.