Continuă cercetările în cazul copilului decedat la stadion
Foto: Marian Calestru

Continuă cercetările în cazul copilului decedat la stadion
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Cazul copilului strivit de o placă de beton de la terenul de antrenament al Stadionului "Dunărea" este analizat în continuare de anchetatori.

Nimeni nu și-ar fi putut imagina că în anul 2021 un gard de protecție al unui stadion ar putea să ucidă un copil venit să joace fotbal. Decesul lui David, copil în vârstă de zece ani, a scos la iveală nivelul degradant al bazelor sportive din Galați. Acum se caută vinovați și se pare că există două tabere: cea a antrenorului copilului din Bârlad, care îi indică pe organizatori drept vinovați, respectiv, tabăra gălățeană, cu Tibi Grosu (organizatorul competiției), Gelu Popescu (administratorul stadionului) și Florin Mirea (președintele Fundației Sportul Gălățean), care îl indică pe antrenor drept vinovat pentru nesupravegherea adecvată a copiilor.

Florin Mirea, președintele Fundației, entitate ce are în grijă baza sportivă "Dunărea", s-a arătat surprins de cele întâmplate și caută explicații pentru ce s-a petrecut sâmbătă dimineață. "Dacă copiii nu s-ar fi cățărat pe acel gard, acesta nu cădea singur. Noi solicităm fonduri în fiecare an pentru toate bazele, încercăm să le aducem la norme, ca să se poată face performanță. Vin mulți copii acolo. Noi încercăm să le întreținem. Gardurile nu sunt pentru cățărat, sunt pentru protecție. În gardurile alea se șutează, se… N-au căzut de atâta timp. Dacă nu se urcau copiii pe ele, credeți că mai cădeau? S-au forțat, s-au împins în ele. Ceva s-a întâmplat acolo. Eu merg acum cu dumneavoastră și tragem de gard. Nu cade singur", a declarat Mirea.

Protocol îndoielnic între Sporting și Fundație

Tiberiu Grosu a avut un afiș publicat pe rețelele de socializare prin care anunța organizarea competiției "Cupa Iepurașului" la fotbal, pentru copii cu vârste cuprinse între 7 și 12 ani, cu jocuri de disputat pe stadioanele "Dunărea" și "Siderurgistul". Chestionat pe baza unei solicitări necesare din partea clubului Sporting pentru un astfel de eveniment, Florin Mirea, președintele FSG, a trecut la presupuneri.

"Nu știu, domnul Grosu de la Sporting Club avea un protocol de intrare gratuită, cum au toate cluburile din Galați. Toate cluburile din Galați vin la Fundație și fac în fiecare an un protocol de intrare gratuită în bază. Probabil că pe baza acestui protocol, el a organizat niște meciuri amicale", a spus Mirea.

În fapt, nu a existat nicio înștiințare oficială din partea organizatorului, iar protocolul de colaborare ar putea să pice din discuție. Conform unor surse din interior, nu ar fi existat un protocol valabil între cele două entități din care să rezulte acest lucru. Mai mult, protocoalele de colaborare ale Fundației cu entitățile sportive nu au fost actualizate după instalarea pandemiei.

Citit 2382 ori Ultima modificare Marți, 27 Aprilie 2021 22:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.