Fluier final în eşalonul al doilea

Fluier final în eşalonul al doilea
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Recent încheiata ediţie a Campionatului Diviziei A de handbal masculin a funcţionat cu patru serii, stabilite pe criterii geografice. La finalul sezonului regulat, primele două clasate au obţinut dreptul de a participa la ultima fază a competiţiei - turneul de promovare. 

Din Seria A au obţinut acest drept CSM Piteşti, de pe locul 2 şi CSU Galaţi (locul 3 - cu obiectiv îndeplinit), echipa de pe primul loc, CSU II Suceava, neavând drept de promovare, conform regulamentului competiţiei. Până la urmă, în locul CSU Galaţi - care şi-a declinat prezenţa la acest turneu din cauza lipsei banilor - a mers CSM Ploieşti, echipa de pe locul 4.

Turneul de baraj a avut loc pe teren neutru, la Sfântu Gheorghe, unde au mai participat “U” Cluj, CSM Alexandria, CSU Piteşti, CSM Medgidia, CSM Odorheiu Secuiesc, CSU Craiova şi CSM Sighişoara. În urma disputelor eliminatorii ale celor opt formaţii, dreptul de a participa în sezonul viitor în primul eşalon l-au obţinut echipele din Odorhei şi Alexandria.

Neparticiparea la aceste jocuri, care ar fi însemnat un câştig, în special pentru jucătorii foarte tineri ai CSU, nu a însemnat şi încetarea activităţii. După o discuţie cu prof. Florin Andronic, despre care se poate spune că a acumulat suficientă experienţă de antrenor, am aflat că jucătorii gălăţeni participă în continuare la antrenamente uşoare, pentru menţinerea tonusului, iar la sfârşitul acestei luni se va intra în vacanţă.

În sezonul încheiat, CSU a avut în lot următorii jucători: Fuică, Dinu şi Stali (portari) - Lefter, I. Andrei, Şt. Ionel, Chiriac, Gheorghe, Rareş Costea, Frangulea, Butea, Bădărău, Ionescu, Mârşiu, Prună, Olaru şi Iulian Chertif.

În ceea ce priveşte obiectivul viitor al gălățenilor, acesta va consta în creşterea de jucători pentru handbalul de performanţă şi menţinerea în cel de-al doilea eşalon. Dar şi cu evoluţii şi clasări cât mai onorabile.

Citit 1035 ori Ultima modificare Miercuri, 19 Mai 2021 21:26

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.