INTERVIU cu Florin Nini, antrenorul echipei de baschet seniori CSM Galați. „Dorim să dinamizăm viața sportivă a orașului”

INTERVIU cu Florin Nini, antrenorul echipei de baschet seniori CSM Galați. „Dorim să dinamizăm viața sportivă a orașului”
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

Antrenorul echipei de baschet seniori de la CSM Galați ne-a vorbit despre proiectele din baschet.

Florin Nini a reușit să își pună încă o dată amprenta asupra baschetului gălățean, prin calificarea în play-off a echipei de seniori de la CSM Galați, pentru prima dată de la înființarea clubului. Mai mult, Nini pregătește echipa U14 masculin, care miercuri va debuta cu jocuri la turneul final, însă se pune accentul în baschet și pe alte diverse acțiuni.

- Cum ați caracteriza sezonul echipei de seniori de la CSM Galați?

- Un sezon care a început greu, cu mici incertitudini, cu destul de multe probleme organizatorice, dar care într-un final, printr-o muncă asiduă, ne-a găsit la final cu zâmbetul pe buze, pentru că am realizat mai mult decât era de așteptat la start. O echipă care până la venirea mea nu a ajuns niciodată în play-off. E o bucurie și o idee de dezvoltare.

- Cum decurge proiectul Phoenix?

- Proiectul Phoenix merge mai departe. Sunt alături de toți antrenorii, avem câteva generații bune. Am reușit să modernizăm modul de lucru și prin aparatura achiziționată pentru a îmbunătăți jocul de grup, dar și individual. Am trecut peste perioada pandemiei, când a fost necesar să facem eforturi suplimentare. Avem mai multe proiecte pe care le avem în vedere pentru perioada următoare. În perioada verii vom relua proiectul "Sportul în Galați, Galațiul pentru sport", alături de Inspectoratul Școlar și Direcția Județeană pentru Sport și Tineret. Vom face acțiuni de sport de masă prin baschet, ceea ce poate fi o trambulină pentru selecția pentru baschet sau chiar pentru alte sporturi. Dorim să dinamizăm viața sportivă a orașului prin acest gen de acțiuni.

- Iar la nivel de performanță la copii și juniori?

- La nivel de performanță, ne vom axa pe organizarea ediției a patra a Phoenix Camp, care va avea un statut strict pentru jucătorii de performanță. Va avea loc în perioada 2-10 august, vor participa atât antrenori străini, cât și români. Suntem cu echipa U14 la turneul final, unde ne vom lupta pentru a obține o medalie. Suntem în grupă cu echipa câștigătoare la ultima ediție și cu ocupanta locului trei, dar asta nu ne face decât să ne ambiționeze și mai mult să ne dorim să trecem mai departe.

Citit 1325 ori Ultima modificare Luni, 07 Iunie 2021 23:35

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.