Marian Petria, prezență notabilă la Europene

Marian Petria, prezență notabilă la Europene
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

E vremea întrecerilor în aer liber! Timp de cinci zile, în orașul polonez Bydgoszcz a avut loc Campionatul European paralimpic rezervat persoanelor cu dizabilități. Cum pentru gălățeanul Marian Mircea Petria au devenit obișnuite astfel de concursuri de anvergură, iată-l concurând și în Polonia, având-o aproape pe profesoara sa, Marlena Chițu, antrenoarea cu care împărtășește performanțele dobândite de-a lungul timpului.

De data aceasta, Marian s-a prezentat la startul a trei probe. În prima dintre ele - săritura în lungime - a realizat performanța de 4,39 metri (locul 4), rezultat ce reprezintă record personal, valabil și pentru "baremul B" pentru Tokyo, dar și pentru Campionatul Mondial.

A mai făcut parte din ștafeta de 4x100 metri, alături de Camelia Dijmărescu, Tabita Vulturar și Tavi Tucaiuc, clasată pe locul al cincilea. Al treilea start a fost proba de 100 metri, în care s-a poziționat pe locul al optulea.

Marian Petria este legitimat la APH Sporting Galați și practică atletismul de nouă ani. Profesoara Marlena Chițu a ținut să vină cu unele precizări. "A fost o competiție importantă, de amploare, în care s-au prezentat peste 700 de atleți din 44 de țări de pe bătrânul continent. Toți concurenții au avut obiectivele cele mai îndrăznețe - Jocurile Paralimpice și Campionatul Mondial".

Citit 1341 ori Ultima modificare Marți, 08 Iunie 2021 23:42

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.