Ajax Dulcisimo, printre cele mai bune echipe din țară

Ajax Dulcisimo, printre cele mai bune echipe din țară
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

De ani buni, minifotbalul gălățean este prezent la principalele competiții naționale, unde s-a făcut adesea remarcat. Despre acest lucru, am realizat un interviu cu Vali Vrânceanu, cel care, împreună cu Cosmin Ilaș, se ocupă de organizarea competiției gălățene de minifotbal.

- O să vă rog să ne vorbiți despre eforturile federației și ale cluburilor de a repune pe tapet această disciplină sportivă.

- În ultima perioadă, pandemia de COVID-19 și-a pus amprenta și pe activitatea noastră, campionatul ediției 2020-2021 neputându-se desfășura. Dar ce a fost mai greu a trecut și iată că acum o lună s-a produs o reactivare a acestei îndrăgite discipline sportive. Pentru 48 de echipe din țară s-a organizat o competiție denumită Supercupă, care a avut drept scop și calificarea la turneul final al Campionatului Național.

- Cum s-au desfășurat lucrurile la Oradea și cum s-a comportat echipa Galațiului?

- Echipa noastră a fost repartizată în grupă cu reprezentantele Ploieștiului și Constanței și s-a aflat printre protagoniste. S-a clasat pe locul al doilea în grupă, ca apoi să ajungă până în sferturile competiției, ceea ce i-a adus și calificarea mai departe. Formaţia Ajax Dulcisimo a fost reprezentanta Asociației de Minifotbal Galați, ea fiind prezentă la Oradea în calitate de deținătoare a titlului ediției 2019-2020.

- Ce se va întâmpla în continuare?

- În perioada 2-4 iulie sunt programate meciurile turneului final al Campionatului Național de minifotbal, competiție la care sunt calificate cele mai bune 16 echipe din țară. Turneul va avea loc în orașul Rm. Vâlcea, în weekendul viitor, cu patru grupe a câte patru echipe. În urma tragerii la sorți, echipa noastră a fost repartizată în Grupa B, alături de FC Premiere Arad, AEK Oradea și Reggio Brașov. Primele două sunt partenere extrem de puternice, cu care vom avea mult de luptă, dar sperăm să o scoatem bine până la capăt. Arădenii sunt deţinătorii medaliilor de bronz la Supercupa de la Oradea, în timp ce orădenii sunt "sfert-finaliști". Primele două clasate în cele patru grupe se vor califica mai departe.

- Cum se prezintă formația noastră?

- Jucătorii noștri sunt bine pregătiți, majoritatea au îndelungată experiență. De aceea considerăm că ne vom putea prezenta cu un bun potențial de joc, care să ne aducă o calificare în fazele superioare, prin care să ne apropiem și de medalii. Iată lotul cu care ne vom prezenta la Rm. Vâlcea: Alin Comănescu, Daniel Constantinescu - Daniel Gâță, Marius Nejneru, Dragoș Voicu, Iulian Năpârlică, Adrian Huhulea, Ionuț Constantinescu, Constantin Spânache, Bogdan Dima, Alexandru Grigoraș, Florin Grosu și Daniel Pleșu (managerul echipei - Iulian Lazăr).

Citit 1547 ori Ultima modificare Vineri, 25 Iunie 2021 22:32

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.