O adevărată "fabrică" de campioni naționali

O adevărată "fabrică" de campioni naționali
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Am consemnat deseori în paginile ziarului nostru excelentele performanțe dobândite de micii atleți tecuceni. Primele semnale au fost date cu mai mulți ani în urmă, pentru ca pe parcurs să fie repetate și chiar amplificate. Dar nu oricum, ci la scară națională.

Prin strădaniile atleților sprijiniți de cei doi profesori, Irinel Chiţu Coman și Mihăiță Mihuleac, CSS Tecuci a devenit o adevărată fabrică de campioni.

Lucrul bine făcut

S-a lucrat cu multă responsabilitate și multă pasiune, secția de atletism a clubului tecucean fiind sprijinită permanent și de conducerea unităţii. Actuala conducere, ca şi anterioara, se străduiește să asigure condiții dintre cele mai bune de pregătire, dar și de performanță. Secția cuprinde un mare număr de atleți, care activează în diverse grupe, pe categorii: performanță, avansați și începători. Și încă un lucru trebuie evidențiat, toți sportivii sunt îndrăgostiți de atletism! În aceste condiții, nu este de mirare că performanțele vin una după alta. 

2021, anul de vârf

Mai întâi au fost performanțele de la "Naționalele" de sală, continuate cu cele din aer liber. În fruntea listei performerilor se situează Daria Emanuela Șarban - o fetiță de 12 ani, care face atletism de doi ani. Prezența ei s-a făcut remarcată încă de anul trecut - anul pandemiei! - când în luna august a devenit vicecampioană națională la disc. Progresul nu s-a lăsat prea mult așteptat, pentru că în acest an a devenit dublă campioană națională: la înălțime, cu 1,45 metri, și disc, cu 28,80 metri, dar și vicecampioană la greutate, cu 9,75 metri. Este o atletă de mare talent, elevă în clasa a VI-a, la Școala Nr. 11 "Iorgu Iordan". Și ca și cum aceste performanțe nu ar fi scos-o din anonimat, Daria este și o artistă de succes, concurând cu brio la emisiunea "Românii au talent", unde a impresionat plăcut.

Al doilea copil care ține aproape cu performanțele este Alexandra Cristina Druță. Ea este cu un an mai mică, practică sportul de trei ani şi este elevă în clasa a V-a, tot la "Iorgu Iordan". Primele semnale le-a dat în 2019, într-un concurs de triatlon (greutate, viteză, rezistență), iar explozia s-a produs în acest an, când s-a clasat a treia la Naționale, la greutate (9,80 metri), dar a devenit campioană națională, la Arad, la aruncarea ciocanului, cu o performanță notabilă (28,30 metri) și vicecampioană la disc (cu 26,37 metri). Altfel spus, aur, argint și bronz la doar 11 ani.

Paolo Ifrim este cel de-al treilea din acest buchet de performeri, dar nu cel din urmă. Deși are tot 11 ani, face atletism de cinci ani. Este elev în clasa a V-a la Şcoala "Șt.O.Iosif". Și-a arătat valoarea încă din 2018, când a devenit campion la greutate și aruncarea mingii de oină. Un an mai târziu a repetat performanța la biatlon și triatlon. Nu s-a oprit aici, iar în acest an a cucerit laurii la suliță (23,25 metri) și a devenit vicecampion de sală și la greutate.

Caruselul rezultatelor nu stă pe loc

Cu doar câteva zile în urmă ne-a parvenit știrea că doi din cei trei copii au revenit din nou în prim-plan. Daria Șarban a obținut două titluri naționale la înălțime - cu 1,45 metri, și disc - cu 36,12 metri. În acelaşi timp, Alexandra Druță a cucerit un nou titlu la aruncarea ciocanului, cu 31,45 metri, și s-a clasat pe locul al doilea la disc, cu 28,44 metri.

Sunt noi performanțe care susțin afirmația că la CSS Tecuci se lucrează la foc continu!

Citit 1532 ori Ultima modificare Luni, 12 Iulie 2021 23:07

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.