Trei promovări pentru arbitrajul gălățean

Trei promovări pentru arbitrajul gălățean
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Arbitrajul gălățean progresează de la an la an şi chiar se poate lăuda că a întrecut ca nivel fotbalul local în sine.

Odată cu încheierea sezonul 2020-2021 și cu pregătirile pentru startul edițiilor de campionat 2021-2022, Comisia Centrală de Arbitri i-a răsplătit cu promovări pe cei mai inspirați arbitri din sezonul precedent. Galațiul, reprezentat de către Liviu Ciubotariu (președintele Asociației Județene de Fotbal), a fost unul dintre județele care a excelat în ultimul an la acest capitol, iar rezultatele au venit de la sine.

Cel mai tânăr arbitru gălățean care a beneficiat de promovare este Alexandru Perju (23 de ani), fost fotbalist la Oțelul, Universitatea Galați și Avântul Valea Mărului, care a fost promovat de la Liga a IV-a la Liga a III-a. În tot acest timp, Perju s-a preocupat și de studii, fiind student la Facultatea de Medicină din Brașov.

De la Liga a III-a în cel de-al doilea eșalon a fost promovat și gălățeanul Florin Iftode (34 de ani), arbitru asistent cu experiența a cinci sezoane în spate la nivelul Ligii a III-a.

Galațiul va avea un nou reprezentant și în arbitrajul din Liga I, odată cu promovarea asistentului Florian Vișan (37 de ani), care are aproape zece ani de Liga a II-a. Este primul asistent gălățean din Liga I, după retragerile lui Liviu Ciubotariu și Cătălin Savu. Tot la Liga I vor rămâne în continuare și Adrian Viorel Cojocaru (central), care a fost răsplătit prin a conduce Supercupa României, plus observatorul Liviu Ciubotariu.

"Parcurgem o perioadă excelentă pentru arbitrajul gălățean, probabil că este cea mai bună din ultimii zece ani. Totul s-a concretizat prin promovările avute pentru noile sezoane, astfel că am crescut la fiecare nivel. Putem să ne mândrim cu acest lucru, mai ales că la Galați, din păcate, nu avem fotbal la nivelul arbitrajului, în acest moment. Este un raport similar cu cel al fotbalului românesc, care a avut arbitri, dar nu și echipă la Campionatul European", ne-a declarat Liviu Ciubotariu, șeful AJF Galați.

Lotul complet pentru primele trei ligi

Iată cum se prezintă lotul complet de arbitri și observatori gălățeni pentru primele trei eșaloane de fotbal. Liga I: Adrian Viorel Cojocaru (central), Florian Vișan (asistent), Liviu Ciubotariu (observator); Liga a II-a: Eduard Ioniță (central), Daniel Vlase și Florin Iftode (asistenți), Liviu Săceanu și Silviu Veronel Ioan (observatori); Liga a III-a: Alexandru Burloiu, Dorel Carp, Ionuț Constantinescu, Adrian Sava și Alexandru Perju (centrali), Răzvan Bedreagă, Daniel Gâță și Andrei Toma (asistenți). În plus, Galațiul este reprezentat și la Liga I de futsal, prin Ionuț Cojocaru (fratele lui Adrian Viorel, de la Liga I de fotbal), Florin Macovei și Bogdan Balaban. Acesta din urmă este și arbitru internațional la fotbal pe plajă.

Mai mult, arbitrii gălățeni se pricep și la jucat fotbal, fiind ultimii câștigători ai campionatului de fotbal destinat arbitrilor.

Citit 4228 ori Ultima modificare Vineri, 16 Iulie 2021 00:17

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.