Galațiul a revenit cu o mare performeră în atletism

Galațiul a revenit cu o mare performeră în atletism
Evaluaţi acest articol
(19 voturi)

După ani de așteptare, Galațiul a cucerit două titluri de campioană națională la atletism. Eroina este o tânără atletă, extrem de talentată și ambițioasă, care practică sportul sporturilor de șapte ani – Daria Rebeca Ciocan.

În ultimii ani, Rebeca s-a aflat printre protagonistele concursurilor la care a luat parte, s-a clasat pe podium, dar niciodată nu reușise marea performanță – titlul de campioană. Dar iată că a venit și vremea ei, iar la Concursul Național de la Pitești, desfășurat cu câteva zile în urmă, Rebeca a cucerit nu doar un singur titlu, ci chiar două. Acestea au venit în probele sale preferate: 100 și 200 metri.

În prima a realizat timpul de 12 secunde şi 45 de sutimi, iar în cea de-a doua cronometrul s-a oprit la 25 de secunde şi 27 de sutimi. Ambele titluri contează pentru categoria Junioare II și au ajuns în vitrina cu trofee a CS Municipal Galați.

Rebeca are un record personal mai bun decât actualii timpi, numai că de data aceasta au venit și cele două titluri de campioană.

Antrenorul emerit Dumitru Văduvoiu, cel care o pregătește de la începutul carierei, de la vârsta de 10 ani, are numai cuvinte de laudă.

”La Pitești s-a alergat în condiții mai puțin prielnice, căldură sufocantă, dar și vânt puternic. Cu toate acestea, rezultatele sunt remarcabile – primele titluri naționale care răsplătesc sutele de ore de pregătire, de renunțări și sacrificii. La 17 ani, Rebeca are tot viitorul în față. Peste zece zile o așteaptă un nou examen, tot la Pitești, unde se vor întrece atleții de Under 20 (juniori I). Deși corespunde la categoria junioare II, atleta noastră va concura cu șanse la podium, încercând să facă o figură frumoasă în compania principalei adversare, campioană națională și balcanică – rapidista Maria Mihalache. Bucureșteanca este posesoare și a unor performanțe deosebite – locul 8 în Europa la 200 metri și locul 11 la 100 metri. După acest concurs, urmează Jocurile Balcanice din Serbia (15 august), rezervat juniorilor II, unde Rebeca este prezentă și va concura cu șanse, sperăm că va putea obține și o nouă performanță de prestigiu”.

*La Pitești, Galațiul a fost reprezentat de către un grup de 12 atleți, de la CS Municipal, LPS și clubul Dunărea. Deși eclipsați de performanțele Dariei Rebeca Ciocan, ceilalți atleți s-au străduit ca deplasarea să nu fie doar o simplă excursie. Cei de la Liceul Sportiv (prof. Marlena Chițu) au punctat și la capitolul acumulare de experiență, deși sunt mai mici decât baremul de vârstă de 18 ani, ei având cu 2-3 ani mai puțin. Important este că toţi atleţii au încheiat cursele. Concluzionând, experiența de la Pitești poate intra la capitolul realizări.

Citit 2484 ori Ultima modificare Sâmbătă, 24 Iulie 2021 16:29

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.