Sportul gălățean, susținut cu pasiune de un suporter britanic

Sportul gălățean, susținut cu pasiune de un suporter britanic
Evaluaţi acest articol
(17 voturi)

Cu Oțelul, la fotbal, și cu celelalte cluburi gălățene nu țin doar localnicii, ci și un englez care vine periodic în România pentru a-și susține echipele favorite.

Britanicul Brian Reed (63 de ani) este un mare fan al sportului în general, dar al fotbalului în special. Fan al echipei sale locale, Wolverhampton Wanderers, Brian a descoperit țara noastră în urmă cu mai bine de zece ani și s-a atașat imediat de cluburile sportive gălățene, în special de Oțelul la fotbal, alături de care a trăit câștigarea campionatului, a participat alături de suporteri la protestele împotriva distrugerii clubului de către conducere, a luat parte la primul joc din Liga a IV-a al noii echipe Oțelul și este membru socios.
"Oțelul este un club grozav, o arată istoria lui și atașamentul fanilor de aici pentru culori. A reușit să ajungă în Liga Campionilor, unde a jucat foarte bine împotriva lui Manchester United, apoi a trebuit să o ia de la zero, iar cei de aici nu au cedat, ceea ce e de admirat foarte tare. Un astfel de spirit de suporteri se regăsește și în Anglia. A jucat la un moment dat chiar și cu Wolverhamtpon, într-un meci amical. Sunt încântat de tot mediul din Galați, e important ca oamenii din comunitate să aibă cluburi sportive pe care să le poată susține", a spus Brian, care ia în calcul în viitorul apropiat să se mute chiar definitiv la Galați, conform spuselor sale.
Cei de la Oțelul sunt foarte încântați de faptul că pasiunea pentru culorile roș-alb-albastre a depășit granițele țării. "Sigur că suntem încântați să avem fani de pretutindeni, iar asta nu poate decât să dovedească faptul că Oțelul este un club important. Tocmai de aceea este bine ca tot mai mulți oameni să fie alături de proiectul nostru, al suporterilor, pentru a readuce clubul pe culmile succesului. Brian este un exemplu de urmat pentru fanii noștri mai comozi, pentru că, iată, el vine tocmai din Marea Britanie și susține echipa, este și membru socios și ne este alături, indiferent de rezultate", a spus Cristian Munteanu, managerul general al SC Oțelul.
În afară de fotbal, Brian a mai participat la evenimente sportive din Galați la volei și baschet. Cu toate că nu sunt prea populare în țara sa, Brian a susținut echipele gălățene în competiții, când a avut ocazia, chiar de la fața locului.
"Este important să atragem cât mai mulți oameni alături de fenomenul sportiv, e minunat să avem un astfel de suporter, căruia îi mulțumim și îl așteptăm să fie în continuare alături de echipele gălățene", ne-a spus Florin Nini, antrenorul de baschet de la CSM Galați.
Pentru Brian, viața din România pare mai plăcută decât cea din Anglia, conform spuselor sale, iar toate vacanțele și le petrece în mare măsură în țara noastră, iar de câteva ori pe an ajunge la Galați să-și vadă echipele favorite la lucru.

Citit 2589 ori Ultima modificare Sâmbătă, 21 August 2021 00:18

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.