Avalanșă de goluri, în meciurile de la Galați
Foto: Sportul Ilustrat

Avalanșă de goluri, în meciurile de la Galați
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

În weekend, ambele echipe gălățene participante în Divizia A de handbal au jucat pe teren propriu, reuşind să obţină victorii la scor. O primă explicație ar putea fi forma bună manifestată de echipele noastre, pe de o parte, dar și programarea competițională care le-a adus în faţă partenere de joc mai facile. Una peste alta, echipele noastre nu au făcut economie de efort și le-au marcat adversarelor nu mai puțin de 74 de goluri, având numai 41 primite. 

Fetele de la CS Municipal, 39-22 cu CNE Sf. Gheorghe

În competiția feminină, gălățencele de la CSM le-au avut ca adversare pe tinerele jucătoare de la Centrul Național de Excelență Sf. Gheorghe, centru condus de gălățeanca Gabriela Artene, antrenor coordonator, unde activează și 12 junioare gălățene, la cele trei categorii de vârstă: junioare I, II și III.
În ciuda scorului sever cu care s-a încheiat jocul (condus de arbitrii C. Murariu și Cl. Tabacariu - din Roman), junioarele au avut în primele minute 3-0 pe tabelă! În continuare, lucrurile și-au urmat cursul firesc, elevele lui Valeriu Costea impunându-se cu scorul de 39-22 (24-12). Se înțelege, pe teren a existat, practic, o singură echipă, "în care fetele s-au achitat de sarcinile de joc. Creștem încet și frumos", a ținut să sublinieze tehnicianul gălățean. De notat că toate fetele de pe foaia de arbitraj, cu excepția portarilor, și-au trecut numele pe lista marcatoarelor. Iată numele acestora: Ana Maria Micu, Nicoleta Petre, Roxana Ivanov, Bianca Aron - Cristina Andrița 3 goluri, Mădălina Conache 4, Daniela Corban 2, Nikolina Knezevici 3, Ana Maria Lopătaru 5, Cristina Marcu 3, Andreea Prescură 1, Iulia Eiler 2, Mălina Bichir 2, Iulia Sava 3, Mădălina Mureș 5 și Iasmina Ichim 6. Din lotul gălățencelor mai fac parte Raluca Tănasă, Andreea Merlă și Liliana Ticea.
După două etape, fetele noastre au obținut maximum de puncte - șase (golaveraj 62-42) și se află pe locul întâi.
În etapa a treia, CSM va juca în deplasare, la HC Femina Piatra Neamț.

CS Universitatea, victorie la fel de categorică

În competiția masculină, "studenții" gălățeni au dominat categoric disputa cu echipa a doua a CSM Vaslui, pe care și-au adjudecat-o la un scor liniștitor: 35-19 (15-9). În fruntea marcatorilor s-a aflat Rareș Costea, cu 12 reușite. Iată și numele celorlalți jucători trimiși în teren de antrenorul Florin Andronic: Bogdan Fuică și frații Alexandru și Florin Dinu (portari) - Robert Soare 4 goluri, Ionuț Prună 1, Mihai Butea, Neculai Lefter 1, Cosmin Olaru 2, Tudorel Bădărău 1, Silviu Frangulea 3, Ionuț Andrei 3, Daniel Ionescu 2, Cristian Mârșiu 3, Iulian Chertif 3 și Bogdan Zaharia. Din lot mai fac parte: Marius Ștoalfă, Cezar Zaharia, Cristian Ioniță, Ștefan Pascu și Alexandru Domoc.
CSU Galați mai are colege de competiție, în Seria A a Diviziei A, următoarele echipe: Politehnica Iași - cu care va juca în weekend, în deplasare, CSM Botoșani, CSM II Suceava, CSM II Bacău, CSM II Focșani și HC Pietricica Piatra Neamț.
 

Citit 1579 ori Ultima modificare Marți, 21 Septembrie 2021 00:10

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.