United se gândește la calificare

United se gândește la calificare
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Echipa gălățeană de futsal United va avea de disputat în această săptămână meciurile din grupa de Liga Campionilor, ce se vor desfășura în Ucraina.

Cei de la United Galați reprezintă România în Liga Campionilor pentru al doilea sezon consecutiv, iar cea de-a doua participare va fi concretizată în această săptămână. Gălățenii vor juca joi, vineri și duminică, în Ucraina, în orașul Ivano-Frankivsk. Primul adversar, joi, ora 14:00, va fi Liqeni (Kosovo), pentru ca vineri, de la aceeași oră, să fie programat duelul cu Araz (Azerbaijan). În ultima zi a turneului din Ucraina, gălățenii vor juca meciul considerat drept derbiul grupei, cu gazdele de la Uragan (ora 19:00).

Antrenorul Florin Ignat este optimist înaintea duelurilor din Liga Campionilor, cu toate că are lotul decimat de accidentări. "Vă dați seama că mergem să jucăm pentru a ne califica. O să fie foarte greu, pentru că întâlnim echipe foarte bune, iar noi, din păcate, nu avem lotul complet. Sunt mai multe accidentări la echipă. Îl avem accidentat pe Petrișor Toniță, lipsește și Matei Boșneagă, tot accidentat. Crăciun va putea reveni la echipă după accidentare abia după 4 noiembrie, iar absența lui Coquinho s-a prelungit și ea. Va fi, totuși, o grupă echilibrată, consider că fiecare echipă are șanse la calificare, așa că va fi o luptă deschisă", a spus Florin Ignat, care este și unul dintre jucătorii de bază ai echipei, nu doar antrenor.

Formația gălățeană va pleca în această seară spre Ucraina, cu autocarul, împrumutând saltelele de la voleibaliștii de la Arcada, pentru a putea să se odihnească pe parcursul nopții. La întoarcerea din Ucraina, delegația gălățeană va merge direct la Cluj, acolo unde United are meci de campionat marțea viitoare.

Campionatul rămâne deschis

În campionat, United a suferit primul eșec în etapa trecută, scor 1-3, la FK Odorheiu Secuiesc. Gălățenii au pierdut, totodată, postura de lider, dar Florin Ignat consideră că lupta rămâne deschisă.

"Suntem necăjiți că am pierdut acel meci, dar pot spune că, după ce s-a jucat pe teren, n-am fi meritat să plecăm fără niciun punct. Singura parte bună e că n-am mai pierdut niciun jucător cu accidentare înainte de turneul din Liga Campionilor. Totuși, e important că derbiurile vor fi acasă în retur, adică toate contracandidatele vor veni la Galați, ceea ce poate fi un avantaj pentru noi. Campionatul rămâne deschis, sunt mai multe echipe care pot să se impună. Cred că și Timișoara merită luată în calcul, pentru că sunt sigur că în iarnă se vor întări".

Alături de United, cotate cu șanse bune la câștigarea campionatului, mai sunt Autobergamo Deva și FK Odorheiu Secuiesc.

Citit 878 ori Ultima modificare Miercuri, 27 Octombrie 2021 00:05

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.