Avântul Vânători – o campioană merituoasă

Avântul Vânători – o campioană merituoasă
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

* Cea mai bună echipă din fotbalul judeţean şi-a adjudecat titlul la o diferenţă consistentă de puncte, faţă de a doua clasată * Desprinderea s-a realizat în partea a doua a campionatului * Avântul va participa la barajul pentru promovarea în Liga a III-a *

Titlul de campioană judeţeană de fotbal obţinut de echipa Avântul Vânători nu surprinde pe nimeni. Respectiva grupare a avut o comportare constant-bună pe parcursul întregului sezon competiţional, aflându-se 15 etape pe locul întâi.

În cele 22 de meciuri cât a durat competiţia – Liga a IV-a – Avântul a condus în patru rânduri: etapele 1-5, 9-10, 12 şi, în sfârşit, 16-22.

Deşi a avut un parcurs sigur, au fost şi câteva meciuri în care s-a clătinat: 0-1, acasă, cu Hanu Conachi şi 2-3, tot acasă, cu Frontiera Galaţi! În total a pierdut trei meciuri pe teren propriu.

Cu principalul contracandidat la şefie – Fulgerul Smulţi, a făcut 0-0, în tur, dar s-a revanşat cu vârf şi îndesat în retur, când a câştigat cu un categoric 5-1, la Smulţi. De altfel, acesta a fost meciul hotărâtor în drumul de a obţine titlul de campioană judeţeană.

Alte două rezultate care au dat încredere jucătorilor din Vânători au fost un 7-0 cu Toflea (pe teren propriu) şi 5-1, în deplasare, cu CSS Tecuci.

Iniţial, conducerea Asociaţiei Sportive şi cea a comunei şi-au fixat ca obiectiv clasarea pe unul din locurile I-IV. Pe parcursul competiţiei, însă, atunci când au apărut şi rezultatele, obiectivul a fost schimbat din mers.

Turul campionatului l-a încheiat la egalitate de puncte cu echipa din Smulţi, „desprinderea” – care s-a dovedit decisivă - s-a realizat în retur, în special după meciul direct.

Trebuie să spunem că rezultatele nu au venit de la sine, nu sunt întâmplătoare. Foarte tânărul antrenor-jucător Neculai Butuc a reuşit în acest sezon să-şi mobilizeze jucătorii, să şi-i apropie. De la etapă la etapă s-a produs omogenizarea grupului şi de-aici… iată-i pe jucătorii din Vânători cei mai buni din Liga a IV-a.

La reuşită se fac părtaşi primarul comunei – doamna Sicuţa Murgu, viceprimarul – Marian Ghinea, antrenorul Neculai Butuc şi secundul său, Sandu Călin şi un în ultimul rând Gh. Orac – preşedintele Asociaţiei Sportive Avântul.

Iată şi numele laureaţilor din Vânători: Tofan, Luca – Zontea, Brânză, Alexandru, Ghibrigiu, Păduraru, Muha (cel mai bun la construcţie), Sârghi, Petrică, Crăciun, Postolache, Şt. Scutaru, Guradenschi, Burghelea, Cernat, N. Scutaru, N. Butuc şi juniorii Ureche şi Hortolomei.

Opt dintre aceşti jucători au evoluat în toate cele 22 de meciuri: Tofan, Alexandru, Păduraru, Muha, Sârghi, Crăciun, Burghelea şi Cernat.

Golgeterul echipei este fostul „oţelar” Sandu Cernat – cu 25 de realizări, secondat de Neculai Butuc – 14 şi Marcel Burghelea - 10.

Locul întâi a fost cucerit cu următoarele realizări: 16 victorii, trei egaluri şi trei înfrângeri – 51 de puncte (golaveraj 63-18), cu cinci puncte mai mult faţă de a doua clasată.

* Avântul Vânători va susţine un meci de baraj pentru promovarea în Liga a III-a. Acesta va avea loc pe 15 iunie, cu câştigătoarea campionatului judeţului Constanţa, meci care se va disputa pe teren neutru – la Tulcea.

Explicaţie foto: Neculai Popa a avut o dublă contribuţie la perfomanţa echipei din Vânători, în calitate de antrenor, dar şi de jucător activ…

Citit 2344 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.