Clubul Arcada descoperă şi crește talente

Clubul Arcada descoperă şi crește talente
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Clubul gălățean Arcada este preocupat de o bucată de timp de creșterea unor generații de copii și tineri talentați pentru sportul de performanță.

La Arcada este deja asigurată o întreagă piramidă: cadeți, speranțe, juniori și de aici ne ducem până la echipa mare, care în ultimele trei sezoane și-a adjudecat tot atâtea titluri de campioană. Cu gândul la jucătorii din prima linie (seniorii CSM Arcada), în numărul de astăzi al ziarului nostru vom consemna fapte și realizări ale grupului de copii de 10-14 ani ce reprezintă categoria SPERANŢE.

Cu acest grup lucrează prof. Alin Lazăr Andrei, un tânăr antrenor care are astfel de preocupări de șase ani. Acești copii talentați au luat parte în sezonul trecut la prima ediție a Campionatului Național, unde au ocupat locul al treilea. În acest an, năzuințele sunt mult mai îndrăznețe, având ca obiectiv chiar turneul final.

La această categorie de vârstă se joacă sub formă de turnee, iar primul dintre ele s-a consumat deja, în vreme ce al doilea va avea loc în acest weekend, la Ploiești. În primul turneu s-a jucat în Capitală, în organizarea Colegiului Tehnic Feroviar (CTF) "Mihai I" - un fel de organizație în care sunt promovați mai mulți copii talentați la mai multe discipline sportive, din București și din alte zone ale țării. Prof. Andrei ne spunea că în acest sezon locul I este amanetat - echipa bucureșteană fiind campioana en-titre şi net favorită, celelalte formaţii din această serie luptând pentru locul al doilea în ierarhie, care, de asemenea, duce în faza următoare.

Rezultatele gălăţenilor în primul turneu au fost: 0-3 cu CTF "Mihai I", 3-0 cu CSS Tulcea și 3-0 cu CSS Ploiești. După meciurile de sâmbătă și duminică, celelalte două turnee vor fi în organizarea cluburilor din Galați și Tulcea.

12 din 16, prezenți la competiții

Lotul micuților voleibaliști este format din 16 componenți, toți pasionați de sportul cu mingea peste plasă și cărora li se întrevede un frumos viitor. Să sperăm că de aici - apoi, de la juniori, următoarea etapă a pregătirilor - vor răzbate spre voleiul de înaltă performanță cât mai mulți sportivi pregătiți de Alin Lazăr.

"Avem un lot bun, pregătit cu grijă, cu chemare pentru această disciplină sportivă. Ne antrenăm cu regularitate și putem spune că ne aflăm pe un drum bun. Obiectivul nostru este, pentru început, calificarea la turneul semifinal și dacă ne-or ține puterile ne gândim și la turneul final, unde participă cele mai bune echipe din țară", ne-a declarat tehnicianul gălățean.

Din cei 16 copii prezenți la pregătirile obișnuite, 12 sunt angrenați și stăpâniți de spiritul competițional. De altfel, 12 au fost la București și pe tot atâția se contează pentru următoarele trei turnee. Iată numele acestora: Sebastian Ursu, Ștefan Doca, Tudor Apostol, Robert Stamate, George Chiriac, Cristian Ghenghea, Eduard Ionescu, Bogdan Neștian, Vlad Ovidenie, Răzvan Sâmpetru, Cristian Ungureanu și Andrei Doca. De acesta din urmă, de nici 10 ani împliniți, de pe acum se poate spune că este o mare speranță a voleiului gălățean, despre care se va vorbi numai la superlativ, conform spuselor antrenorului său. De asemenea, se remacă "liberoul" Eduard Ionescu (11 ani), propus pentru lotul naţional de speranţe!

Citit 1453 ori Ultima modificare Joi, 25 Noiembrie 2021 21:33

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.