Meciul anului, astă-seară, la Galați

Meciul anului, astă-seară, la Galați
Evaluaţi acest articol
(11 voturi)

A sosit ziua marelui meci pentru CSM Arcada. În această seară, multipla campioană națională se află în fața celei mai importante partide din acest sezon.

Devenită specialistă a competițiilor continentale - Liga Campionilor și CEV Cup - echipa gălățeană are de trecut un examen sever. Elevii prof. Sergiu Stancu își vor măsura forțele cu o formație prestigioasă a Europei - Chaumont  VB 52. O echipă de top a voleiului din Franța, a cărei selecționată deține titlul de campioană olimpică. În ceea ce-i privește pe adversarii de astăzi, trebuie să spunem că reprezintă o echipă de top, de multe sezoane fiind în zona de frunte a campionatului. În ediția actuală, Chaumont ocupă locul al treilea, cu opt succese după zece etape, într-o competiție de 14 echipe, fiind și deținătoare a titlului de vicecampioană. De asemenea, adversara gălăţenilor este câștigătoarea celei mai recente Supercupe a Franței.

Chaumont este prezentă în cea de-a doua competiție europeană, CEV Cup, cu evoluții notabile. Lotul echipei este unul multinaţional, pe lângă francezi regăsind jucători cubanezi, olandezi, argentinieni, din Irak și, nu în ultimul rând, un român! Este vorba despre Adrian Aciobăniței, unul dintre componenții de bază ai lotului "tricolorilor". Formația franceză este pregătită de un tehnician recunoscut în voleiul continental - italianul Silvano Prandi, antrenor în momentul de faţă şi al naţionalei Bulgariei.

Cum se prezintă echipa gălățeană

La această întrebare ne-a răspuns chiar antrenorul Sergiu Stancu. "Cu trei titluri consecutive de campioană națională, cu un lot echilibrat, bine pregătit pentru competițiile interne și internaționale, dar și cu postura de lider al actualului sezon. Ne așteaptă un meci foarte dificil, dar avem dorința și puterea de a ne ridica la nivelul partenerului de întrecere. Suntem capabili de a oferi o replică pe măsura competiției și de a realiza un  spectacol reușit, prin care să satisfacem dorința propriului public, pe care îl așteptăm alături la acest important examen, în număr cât mai mare. Am efectuat pregătiri complexe, cu antrenamente tari, cu vizionări, toate acestea ne vor găsi pe deplin conectați la tensiunea meciului, pe care vrem să-l câștigăm!", ne-a declarat tehnicianul gălățean.

Să mai completăm toate aceste date cu aceea că Sergiu Stancu este un bun cunoscător al voleiului francez. "Am jucat două sezoane la una din fruntașele competiției acestei țări - Tours Volleyball (actualul lider al campionatului - n.r.). O echipă de Champions League, cu care am ocupat locul al doilea în Europa, după finala continentală contra campioanei Germaniei", a mai punctat profesorul Stancu.

În ceea ce privește lotul Arcadei, avem și noi internaționalii noștri: din România, Argentina, Mexic, Croația, Moldova sau chiar din Franța. Iată numele acestora: Raici, Bissette, Rangel, Sestan, Bala, Kantor, Telelelu, Talpă, Butnaru, Darlaczi, Toro, Sobirov, Rață și Cristudor.

Meciul din această seară va fi găzduit de Sala Sporturilor "Dunărea", cu începere de la ora 19:00. Va arbitra un cuplu ruso-polonez, Nikolai Knijnikov și Maciej Maciejewski. Observator din partea forului continental va fi Angheluș Cotoanță.

Citit 2079 ori Ultima modificare Miercuri, 01 Decembrie 2021 03:58

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.