CSM Arcada, calificare spectaculoasă în "optimi"

CSM Arcada, calificare spectaculoasă în "optimi"
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

După seara fericită de la Praga, de acum câteva săptămâni, miercuri, aproape de miezul nopții, jucătorii de la CSM Arcada au avut din nou momente mare de satisfacție.

În meciul retur cu francezii de la Chaumont VB 52, gălățenii au câștigat rapid două seturi, reuşită care le-a adus calificarea în faza "optimilor" Cupei Confederației Europene de Volei (CEV Cup). Chiar dacă au pierdut, în cele din urmă partida, scor 2-3, gălățenii s-au calificat grație succesului de săptămâna trecută, de pe teren propriu, atunci când s-au impus cu 3-0.

Satisfacția a fost deplină pentru jucători, întreaga delegație gălățeană și, nu în ultimul rând, pentru antrenorul Sergiu Stancu, tehnician care cunoaște foarte bine calitatea voleiului francez, în al cărui campionat a evoluat, ca jucător, vreme de două sezoane, la Tours Volleyball. După 2-1 la seturi, continuarea aproape că nu a mai contat, calificarea fiind deja asigurată.

Dispută dârză de peste două ore

Începutul de meci n-a fost deplin favorabil, după un echilibru la 6-7, scorul a curs în favoarea gazdelor. În continuare, însă, totul a mers perfect în direcția îndeplinirii obiectivului alor noștri de a câştiga cel puțin două seturi. Astfel au stat lucrurile, băieții noștri acționând din ce în ce mai exact și satisfacția a fost pe măsură. Iată evoluția scorului în cele două seturi care ne-au adus calificarea: 8-7, 8-12, iar de aici n-a mai fost cale de întoarcere, respectiv 5-2, 5-6, 10-10, iar de la acest scor gălățenii s-au desprins decisiv. În ultimele seturi, stafful tehnic a făcut schimbări importante în echipă, intrând pe teren toți jucătorii înscriși pe foaia de joc. Scopul fusese atins!

Scorul final a fost 3-2 pentru echipa franceză (25-20, 22-25, 22-25, 25-23, 17-15), după peste două ore de dispute tensionate.

Echipa de start a arătat astfel: Raici, Bissette, Bala, Rangel, Sestan, Talpă - Kantor (libero). Au mai jucat: Toro, Butnaru, Teleleu, Darlaczi, Rață și Cristudor.

Întâlnirea a fost condusă de arbitrii Angel Romero Martinez (Spania) și Wouter de Baar (Olanda).

În turul următor, CSM Arcada va juca împotriva nemților de la UV Frankfurt, echipă ce a eliminat-o în turul precedent pe Dinamo București, cu două rezultate de 3-2 în favoarea sa.

În campionat, ultimele două jocuri

Odată cu încheierea dublei cu echipa din Chaumont, gălățenii de la CSM Arcada se gândesc la meciurile din finalul turului Diviziei A1. Ajunși în țară, ieri la prânz, jucătorii s-au instalat la un hotel din Capitală, unde vor rămâne și vor continua preparativele pentru meciul de sâmbătă, când au de susținut jocul cu CSU Știința București (ora 12:00). La numai câteva zile distanță, miercuri, elevii prof. Sergiu Stancu vor disputa ultimul joc oficial din 2021. Adversară le va fi" U" Cluj-Napoca. Sunt două meciuri ce vor fi abordate numai și numai la victorie, pentru ca echipa noastră să-și mențină poziția din fruntea clasamentului.

Citit 1269 ori Ultima modificare Vineri, 10 Decembrie 2021 01:48

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.