Bilanț favorabil înaintea unei perioade încărcate

Bilanț favorabil înaintea unei perioade încărcate
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Galațiul are o echipă cu care se poate mândri. CSM Arcada este gruparea din Campionatul Național - Divizia A1 care a dominat clar competiția în ultimele trei sezoane, în care a obținut de tot atâtea ori laurii succesului.

Ne aflăm la mijlocul celui de-al patrulea sezon cu Sergiu Stancu antrenor și echipa noastră continuă să dețină supremația. La finele primei părți a sezonului, Arcada se află în frunte, cu 30 de puncte, în urma sa aflându-se alte două puteri ale voleiului masculin, Dinamo și Steaua.

Zece victorii din 11 meciuri

Debutul a fost cât se poate de favorabil, cu patru victorii la zero, dintre care una obținută la Baia Mare, acolo unde Dinamo și Zalăul au lăsat puncte. Foarte bine a fost depășit și al cincilea val, cu un succes clar la Dinamo, 3-1. O mică... pană, în runda a șasea, 2-3 cu Steaua, moment considerat de antrenorul Sergiu Stancu "o înfrângere dureroasă, după un joc modest". În continuare, însă, totul a mers perfect. Au urmat două victorii foarte importante, la Zalău și Craiova, acolo unde se câștigă greu, completate cu alte trei la zero și locul întâi la potou. Au fost și două momente mai puțin reușite, Supercupa cu Dinamo și "Cupa Arcada", dar la ora bilanțului am consemnat multe plusuri.

Lotul, considerabil remaniat și fortificat

S-a pornit la drum cu șapte jucători din vechea gardă: Bala, Cristudor, Kantor, Talpă, Sestan, Rață şi Darlaczi, cărora li s-au alăturat tot atâția noi: Magdaș, Toro, Rangel, Butnaru, Teleleu, Bissette și Raici - ultimii doi reveniți la echipă. Din păcate, Magdaș a suferit o gravă accidentare, care l-a scos din circuit deocamdată, iar pentru completarea lotului s-a procedat la transferul uzbecului Sobirov. Acesta a reușit să se integreze în timp util și a fost folosit în mai toate meciurile.

"Avem o echipă solidă, cu un joc bun și cu rezultate pe măsură, nu întâmplător a atras privirile principalelor adversare. Sperăm ca și după această vacanță scurtă dintre tur și retur să ne menținem la nivelul evoluției de până acum", a spus Stancu.

Perioadă încărcată cu meciuri în toate competițiile

"Ne așteaptă un retur de foc...", este de părere profesorul Sergiu Stancu, desemnat recent antrenorul anului 2021. Acesta a făcut o analiză asupra perioadei foarte dificil de gestionat ce urmează în prima parte din noul an. "Imediat după intrarea în noul an, pe 8 ianuarie avem manșa tur a "Cupei României", cu Dinamo, în deplasare (returul, pe 23 februarie), apoi în 12 și 20 ianuarie urmează dubla din CEV Cup. În 15 ale lunii următoare debutează și returul campionatului, primul meci având loc în deplasare, la Olimpia Titanii. Ce mai, vom avea în jur de şapte săptămâni, până pe 26 februarie, cu meciuri din trei în trei zile - campionat, Cupă și CEV Cup. În această idee, a menținerii formei sportive, am organizat și programul antrenamentelor din perioada Crăciunului și Anului Nou. Vor fi examene tari, pe care va trebui să le trecem cu brio", a concluzionat tehnicianul gălățean.

Despre evoluțiile din Champions League și Cupa Confederaţiei Europene de Volei (CEV Cup), într-un material viitor.

Citit 933 ori Ultima modificare Miercuri, 29 Decembrie 2021 00:55

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.