La doar trei pași de o clasare istorică!

La doar trei pași de o clasare istorică!
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Evoluția echipei Sporting Liești, în prima parte a sezonului 2021-2022, a fost punctată de perioade foarte reușite, dar și de unele mai modeste. Totuși, per ansamblu, obiectivul a fost realizat, acela de a obține o clasare între primele patru în Seria a II-a a celui de-al treilea eșalon. Deocamdată, pentru că în ultimele trei etape multe se mai pot întâmpla.

De la începutul actualului sezon, echipa a fost preluată de fostul portar al Oțelului, Cristian Brăneț, a cărui activitate a constituit o surpriză plăcută. Ajutat de secundul Daniel Lovin, a făcut o treabă bună obținând cea mai bună clasare, din istoria echipei, la finalul turului.

Lotul cu care s-a pornit la drum a arătat astfel: Vădeanu, A. Brăneț - Voicu, T. Năstase, Bucevschi, Maftei, Munchiu, Mihu, Cucu, Al. Stan, Milea, Iancu, A. Călin, Bârlădeanu, Grigoraș, Țicămucă, Chiriac, Crihană, Ieremie, Iftimie, Hodorogea și Drăgan.

 

Debut fericit, cu șase meciuri fără înfrângere

 

După șase meciuri, o găsim pe Sporting pe primul loc, poziție ocupată încă din etapa a doua. Chiar dacă a pierdut meciul de la Aerostar (0-1) poziția nu a fost periclitată. În ultima etapă a turului a mai venit o înfrângere, la Focșani, iar poziționarea în clasament a fost locul trei, cu 19 puncte, provenite din șase victorii, un egal și două înfrângeri. Un moment de vârf l-a constituit meciul din etapa a treia cu Metalul Buzău (victorie la limită, cu 1-0), în care a avut parte și de un arbitraj potrivnic. A fost meciul în care Cosmin Vădeanu a fost grav accidentat, iar echipa sancționată cu două penaltiuri, pedepse considerate mult prea dure. Din fericire, tânărul portar Andrei Brăneț le-a apărat pe amândouă, plus încă unul în etapa următoare, la Rm. Sărat, joc încheiat la egalitate: 1-1.

 

S-au disputat și șase meciuri din retur

 

O hotărâre a FRF a dus la disputarea a încă șase meciuri (din nouă) ale returului. A fost o perioadă mai dificilă pentru lieșteni, care au pierdut trei din cele șase. Această scădere de ritm a dus și la coborârea în clasament, până pe locul cinci. Cele trei meciuri pierdute au fost două în deplasare, la Oțelul și la Metalul Buzău, dar cea mai grea a fost înfrângerea de pe teren propriu, 0-1 cu Rm. Sărat. Șansa le-a surâs însă în etapa a 15-a, ultima din 2021. Sporting a bătut la Chiscani cu 4-0 (tot 4-0 fusese și în tur), Buzăul a făcut doar 1-1 cu Ianca, iar Rm. Sărat a pierdut la Aerostar. În aceste condiții, primele poziții ale clasamentului înaintea pauzei de iarnă au suportat modificări:

1. Oțelul – 37 p, 2. CSM Focșani – 35 p, 3. Metalul Buzău – 30 p, 4. Sporting – 28 p, 5. Rm. Sărat – 27 puncte.

Sporting a avut și un golaveraj bun: 28-18, realizat de jucătorii: Andrei Călin 7, Grigoraș și Bârlădeanu – câte 6, Munchiu, Cucu și Mihu – câte 2, Al. Stan, Chiriac și Maftei câte unul.

  

Ultimele trei meciuri, examene de foc

 

În acest an, din 12 martie, vor avea loc cele trei jocuri care vor încheia sezonul regulat. Sunt trei meciuri extrem de dificile, care vor pune la grea încercare echipa lieșteană.

Iată care sunt adversarele echipei noastre: cu Aerostar – acasă, cu Ianca în deplasare și cu Focșani, acasă. Pentru a-și menține poziția de play-off (locul 4) lieștenii nu au, practic, voie să piardă, pentru că cei din Râmnic îi urmează la un singur punct în clasament. Desigur, în discuție intră și comportarea urmăritorilor, dar și ei ar putea pierde puncte. Dar cum lieștenii au demonstrat multe lucruri bune în acest campionat, vor fi în stare, și în ultimele meciuri, de evoluții care să le permită menținerea locului din clasament. O clasare în play-off ar constitui cea mai reușită performanță din istoria clubului lieștean.

 

Citit 2448 ori Ultima modificare Luni, 10 Ianuarie 2022 02:55

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.