Meciuri de calitate, la Sala "Dunărea"

Meciuri de calitate, la Sala "Dunărea"
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Pentru echipa gălăţeană de volei masculin, triplă campioană naţională, începutul acestui an constituie o perioadă de vârf.

Imediat după intrarea în noul an, CSM Arcada a disputat două jocuri oficiale - în Cupă, 3-1 cu Dinamo, şi în prima etapă a returului campionatului, 3-0 cu Olimpia Titanii, ambele susținute în deplasare. Toată lumea, însă, a rămas concentrată la partidele internaționale ce vor veni, în care CSM Arcada are deja o prezență de durată în competițiile continentale, Liga Campionilor și CEV Cup.
În acest sezon, gălățenii au jucat, mai întâi, în Liga Campionilor, împotriva cehilor de la Karlovarsko, apoi au trecut de două tururi din CEV Cup, eliminându-le pe LVI Praga și Chaumont VB 52. Astfel, se află la meciurile europene șapte și opt din acest sezon, contra unei reprezentante a voleiului german, United Volley Frankfurt.
Antrenorul Sergiu Stancu este conștient de gradul ridicat de dificultate al jocurilor din CEV Cup contra nemților. "Ne așteaptă două jocuri cu o grupare puternică, vicecampioană, căreia va trebui să-i acordăm toată atenția. Ne-am pregătit foarte bine, am sărit peste zilele libere, în dorința de a presta jocuri de calitate și care să ne ajute să trecem cu brio peste faza optimilor. Oaspeții noștri din aceste zile sunt o echipă de top în voleiul german, cu pretenții, care în anii trecuți a evoluat și în Champions League. Nu mai departe, în turul precedent, aceasta a eliminat-o pe Dinamo București, cu o dublă victorie de 3-2. Nu sunt momente de relaxare, băieții trebuie să fie permanent concentrați, conectați la tensiunea meciurilor. Suntem hotărâți să ne îndeplinim obiectivul și sperăm ca, împreună cu sprijinul publicului nostru - pe care l-am avut aliat în toate examenele internaționale, să fim bucuroși la finalul întâlnirii de joi seară".

Ambele manșe, la Galați

Antrenorul gălățean a făcut apel la o prezență cât mai mare a publicului, evident în limita și normele actualelor restricții impuse din cauza pandemiei. Biletul pentru fiecare dintre aceste meciuri costă 10 lei.
Lotul gălățean este pregătit de o prestaţie la înălțime. Preconizăm un sextet deja consacrat, cu Raici, căpitanul echipei, Bala, Sestan, Rangel, Talpă, Sobirov - Kantor (libero). Vor fi pregătiți în orice moment să intre în joc: Rață, Darlaczi, Cristudor, Butnaru, Teleleu, Toro, Magdaș (revenit după patru luni de pauză, cauzată de o accidentare). Nu se va putea conta pe Julian Bissette, devenit indisponibil după o intervenție chirurgicală.
Echipa oaspete a ajuns la Galați duminică seară, ieri și-a urmat programul normal, încheiat cu antrenamentul oficial de la ora meciului. Cum am mai spus, UV Frankfurt este o grupare robustă, cu mulți internaționali, proveniți din Iran, Olanda, Canada sau Australia şi cu un antrenor recunoscut, belgianul Christophe Achten. Nemții pot fi depășiți numai prin evoluții de mare calitate, iar CSM Arcada poate face acest lucru!
Cele două meciuri de la Galați, din Sala Sporturilor "Dunărea", au loc astăzi și joi, de la ora 18:00. Întâlnirile vor fi arbitrate de trei oficiali europeni: Geir Vestbo (Norvegia) și poloneza Catarzyna Szokol în meciul de astăzi, respectiv, arbitra poloneză din primul meci și Alexandros Avramidis (Grecia). Observator a fost desemnat ucraineanul Mihail Melnik.


Citit 947 ori Ultima modificare Luni, 17 Ianuarie 2022 22:57

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.